Un cetăţean austriac deţinut în Iran din motive necunoscute a fost eliberat dintr-o închisoare în nord-vestul ţării, anunţă marţi organul de presă al justiţiei, Mizan Online, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Austriacul Christian Weber, încarcerat în provincia Azerbaidjanul de Vest a fost eliberat din închisoare potrivit principiilor clemenţei islamice”, precizează Mizan Online.

Justiţia iraniană nu a divulgat motivele încarcerării şi nici data arestării, însă precizează a comis ”crime”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În octombrie 2022, Austria anunţa arestarea unui cetăţean austriac în Iran, fără să ofere detalii despre identitatea acestuia, şi preciza că detenţia nu era legată de manifestaţii.

La acea vreme, Iranul era teatrul unei vaste contestări, declanşate de moartea în detenţie a lui Mahsa Amini, o iraniancă kurdă în vârstă de 22 de ani, arestată de poliţia moravurilor, care o acuza de încălcarea codului vestimentar al Republicii islamice, care le impune femeilor să poarte vălul în public.

Contestarea s-a soldat cu sute de morţi şi arestarea a mii de oameni. Autorităţile au catalogat manifestaţiile drept ”revolte” orchestrate de ţări din Occident.

Marţi, justiţia a anunţat că cetăţeanul austriac a fost ”predat ambasadorului Austriei în vederea plecării şi transferului acestuia”.

Republica islamică deţine mai mulţi cetăţeni europeni şi susţine că aceste persoane au fost deţinute în virtutea unei decizii judiciare.

Iranul este acuzat, însă, de faptul că arestează fără motiv occidentali pentru a-i folosi drept monedă de schimb.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.