Întreprinderea taiwaneză Gold Apollo dezminte miercuri informaţii potrivit cărora ar fi produs pagerele folosite de membri Hezbollah şi anunţă că aceste pagere, care poartă marca sa, au fost produse şi vândute de către partenerul său ungar BAC, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În virtutea unui acord de cooperare, noi autorizăm BAC să ne folosească marca în vânzarea de produse în anumite regiuni, însă conceperea şi producerea produselor sunt responsabilitatea exclusivă a BAC”, anunţă într-un comunicat Gold Apollo.

Întreprinderea taiwaneză dezminte în acest comunicat dezvăluiri ale cotidianului american The New York Times (NYT) potrivit cărora grupul taiwanez a produs pagerele folosite de către mişcarea islamistă libaneză Hezbollah.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Acestea nu sunt produsele noastre (...). Nu sunt produsele noastre de la început şi până la sfârşit”, a dezminţit în presa de la taipei directorul întreprinderii Hsu Ching-kuang.

El dezminţea astfel dezvăluiri NYT, potrivit cărora pagerele au fost comandate la întreprinderea Gold Apollo, citând oficiali sub acoperirea anonimatului americani şide alte naţionalităţi.

Aceştia au declarat NYT că Israelul a reuşit să ascundă mici încărcături explozive în pagere cumpărate de Hazbollah din Taiwan, detonate marţi de la distanţă.

Ei au dat detalii ziarului american despre această operaţiune fără precedent, atribuită de către mişcarea şiită libaneză Israelului.

Aparatele mici ale producătorului Gold Apollo din Taiwan au fost interceptate de către servicii israeliene înainte de sosirea lor în Liban, potrivit acestor oficiali, ale căror naţionalităţi nu sunt precizate.

Câteva zeci de grame de matrial exploziv au fost introduse alături de baterie împreună cu un declanşator, precizează NYT.

Peste 3.000 de pagere - în principal modelul AP924 - au fost comandate de către Hezbollah întreprinderii Gold Apollo din Taiwan, potrivit acestor surse.

Aceste dezvăluiri ale NYT susţin o teorie avansată marţi de către mai mulţi experţi, potrivit cărora serviciile israeliene ar fi reuşit dă se infilyreze în lanţul logistic al Hezbollah cu scopul de a planifica acest atac.

O sursă apropiată mişcăriii a declarat anterior AFP că ”pagerele care au explodat privesc o încărcătură importată recent de Hezbollah de 1.000 de aparate”, care par, potrivit surdsei citate, că au ”piratate la sursă”.

O explozie simultană în întregul Liban a unor pagere folosite de către Hezbollah s-a soldat marţi cu cel puţin nouă morţi şi 2.800 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.