Directorul interimar al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), Andrew McCabe, a promis joi după-amiaza că va dezvălui public orice încercare de blocare a investigaţiei cu privire la presupusele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi Kremlin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Desigur că voi face asta”, a declarat McCabe în prima sa audiere din faţa Comisiei de Informaţii a Senatului SUA.

Acesta a preluat controlul agenţiei de informaţii după demiterea neaştepată a lui James Comey, la doar două zile după ce a cerut fonduri suplimentare pentru investigaţia cu privire la interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

McCabe a refuzat să precizeze dacă fostul director al FBI a declarat vreodată că Donald Trump nu este o ţintă a investigaţiei cu privire la interferenţele Kremlinului.

Democraţii l-au acuzat pe preşedinte că încearcă să blocheze ancheta cu privire la legăturile dintre campania sa şi Trump prin demiterea lui Comey.

Preşedintele Trump a semnat miercuri noaptea scrisoarea de demitere a directorului Comey. 

Însă, demiterea directorului agenţiei a avut loc la doar câteva ore după ce FBI a recunoscut că Comey a prezentat o serie de informaţii eronate în Congres cu privire la e-mailurile clasificate descoperite pe dispozitivele lui Anthony Weiner, soţul vicepreşedintei de campanie a lui Hillary Clinton.

Comey a fost surprins de vestea demiterii sale, acesta se adresa agenţiilor FBI din Los Angeles, atunci când un membru al echipei sale l-a infomat printr-un bilet că tocmai a fost eliberat din funcţie de către administraţia Trump.

Iniţial, acesta a crezut că este vorba de o farsă şi a început să râdă în faţa agenţiilor FBI din Los Angeles.

Mulţi politicieni şi-au exprimat surprinderea că directorul agenţiei ar trebui să fie demis pentru modul în care a gestionat investigaţia cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton, având în vedere că Trump l-a lăudat anterior pe Comey.

În ultimele zile ale campaniei electorale, Trump l-a catalogat pe Comey drept curajos pentru redeschiderea investigaţiei cu privire la e-mailurile lui Clinton.

”Ceea ce a făcut i-a restabilit reputaţia”, a concluzionat atunci Trump.

Democraţii l-au criticat adeseori pe Comey pentru modul în care a condus investigaţia cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton, acuzând că redeschiderea neîntemeiată a investigaţiei cu doar două săptămâni înainte de alegeri a costat-o pe aceasta lupta pentru Casa Albă.

James Comey a precizat săptămâna trecută că ar fi ”greţos” ca cineva să creadă că redeschiderea investigaţiei pe 28 octombrie a influenţat într-un anumit mod rezultatele alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Însă, Clinton a declarat că era în drum spre o victorie sigură înainte de publicarea scrisorii directorului FBI, care a redeschis investigaţia cu privire la e-mailurile candidatei democrate după descoperirea unor noi dovezi pe dispozitivele deţinute de Anthony Weiner.

Directorul FBI a susţinut în faţa congresmenilor că Huma Abedin a trimis sute de mii de e-mailuri clasificate ale prezidenţiabilei democrate către soţul ei, Anthony Weiner.

Însă, un reprezentant al agenţiei a clarificat recent eroarea comisă de Comey, fiind vorba de 49.000 de e-mailuri trimise pentru printare lui Weiner, dintre care doar 12 e-mailuri conţineau informaţii clasificate şi erau copii ale unor e-mailuri deja verificate de către agenţii FBI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.