Un incendiu, alimentat de rafale puternice de vânt şi caniculă, a ars o casă şi un local tehnic, iar flăcările nu au fost controlate, la periferia Atenei, unde a devastat zone împădurite şi nelocuite şi din cauza căruia au fost evacuate două localităţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem un nou incendiu care izbucnea de (miercuri) la prânz din zece în zece minute”, a anunţat miercuri ministrul grec al Protecţiei Civile şi Crizei Climatice Vassilis Kikilias.

Acest ultim incendiu dintr-o serie a izbucnit la periferia Atenei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

El a devastat în principal zone împădurite şi nelocuite, însă o casă şi un local tehnic au fost arse, iar două localităţi au fost evacuate.

Circulaţia rutieră a fost suspendată pe o autostradă principală care asigură o legătură între Koropi şi periferia de sud a Atenei.

Acest incendiu, pe care pompierii nu au reuşit să-l controleze pentru moment, ar fi de origine criminală, a anunţat ministrul grec.

Rafale violente de vânt alimentau flăcările, îngreunând intervenţia pompierilor.

Nicio persoană nu a fost însă rănită.

”Am văzut mult fum în spatele casei noastre. Era foarte aproape de noi. A ocolit dealul şi a ajuns în faţa noastră”, a declarat Reuters o locuitoare din zona incendiului, Anastasia Papadopoulou.

Aproximativ 60 de incendii au izbucnit în Grecia în doar 24 de ore - dintre care 16 erau în continuare active.

Câteva sute de pompieri au fost desfăşuraţi în lupta împotriva acestor focare.

Incendiile de pădure sunt frecvente în această ţară mediteraneeană, însă au devenit mai devastatoare pe măsură ce verile au devenit mai fierbinţi şi mai secetoase, un lucru pe care unii cercetători îl leagă de modificările climatice.

În regiuea Atenei nu a mai plouat de mai multe săptămâni.

Un incendiu important a avut loc anul trecut pe Insula Rhodos. Flăcările au obligat 19.000 de oameni să fugă din calea sinistrului, care s-a soldat cu 20 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.