Hong Kongul interzice accesul în oraş al locuitorilor din provincia chineză Hubei, unde a apărut noul coronavirus respirator, China încercând să prevină răspândirea rapidă a îmbolnăvirilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autorităţile medicale din întreaga lume încearcă să prevină declanşarea unei pandemii, după ce peste 2.000 de oameni au fost infectaţi în China, iar 56 au murit.

Câteva cazuri de infectare au fost raportate în alte ţări, între care se află Thailanda, Australia, Statele Unite şi Franţa, dar nu au fost înregistrate în afara Chinei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Primarul din Wuhan, unde se află epicentrul epidemiei, a declarat că se aşteaptă la alţi 1.000 de pacienţi în oraş, unde se construieşte rapid un spital special.

Noul coronavirus a provocat îngrijorare pentru este în mare parte necunoscut, de exemplu cât e de periculos este şi cât de uşor să răspândeşte. Poate provoca pneumonie, care în unele cazuri a fost mortală.

Ministrul Comisiei Naţionale pentru Sănătate, Ma Xiaowei, a spus că perioada de incubaţie a virusului poate varia de la una la 14 zile, perioadă în care poate apărea infecţia, ceea ce nu a fost cazul Sindromului Respirator Acut Sever (SARS).

SARS a fost un coronavirus originar din China care a ucis aproape 800 de oameni la nivel global, în perioada 2002-2003.

”Potrivit celor mai recente informaţii clinice, capacitatea de răspânire a virusului pare să devină mai puternică”, a declarat Ma reporterilor.

Sărbătoarea Anului Nou chinezesc, celebrată în mod tradiţional de sute de milioane de chinezi care călătoresc în ţară şi în străinătate, a început vineri, dar a fost puternic perturbată  de epidemie.

Ma a spus că China va intensifica eforturile pentru a ţine sub control epidemia, care includ limitarea transporturilor şi anularea evenimentelor de amploare.

China ar putea prelungi vacanţa Anului Nou chinezesc, a relatat televiziunea CCTV, citând o şedinţă condusă de premierul Li Keqiang.

Virusul ar fi apărut la sfârşitul anului trecut la o piaţă de fructe de mare din Wuhan, unde se vindeau ilegal animale sălbatice. Virusul s-a răspândit în oraşe ca Beijing şi Shanghai.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că boala este o urgenţă în China, dar nu şi la nivel mondial.

Hong Kong, unde au fost confirmate şase cazuri, va interzice începând de luni accesul oamenilor care au vizitat provincia Hubei în ultimele 14 zile. Regula nu se aplică locuitorilor din Hong Kong.

China a confirmat duminică 2.051 de cazuri, iar bilanţul moriţilor s-a menţinut la 56.

Aeroporturi din toată lumea au intensificat controalele pasagerilor din China, deşi unii oficiali din domeniul sănătăţii au pus sub semnul întrebării eficienţa eforturilor.

Oficiali din domeniul sănătăţii din ţinutul Orange, California, a spus că un al treilea caz a fost înregistrat în SUA, la un călător din Wuhan, care este izolat şi în stare bună. Ulterior, numărul cazurilor confirmate oficial în SUA a ajuns la cinci, după călătorii în China.

Duminică, China a interzis temporar comerţul cu animale sălbatice în pieţe, restaurante şi patformele online, în timp ce Wildlife Conservation Society din New York a cerut Chinei ca interdicţia să fie permanentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.