Uniunea Creştin Democrată din Germania (CDU), principalul partid de opoziţie din ţară, a fost afectată de un atac cibernetic de proporţii şi ca măsură de precauţie a deconectat părţi din infrastructura sa informatică, au anunţat sâmbătă autorităţile, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A avut loc un atac cibernetic grav asupra reţelei CDU", a precizat Ministerul german de Interne într-un comunicat, adăugând că autorităţile de securitate lucrează intens pentru a respinge şi investiga atacul şi pentru a preveni alte pagube.

Ministerul nu a dezvăluit niciun detaliu despre amploarea atacului sau despre presupuşii autori. "Cu toate acestea, modul în care a fost efectuat atacul indică un personaj foarte profesionist", a precizat acesta.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Anunţul privind atacul vine după ce o operaţiune europeană majoră de urmărire a criminalităţii cibernetice internaţionale a dus joi la patru arestări în Ucraina şi Armenia.

Ministerul a declarat că autorităţile de securitate au intensificat toate măsurile de protecţie împotriva ameninţărilor digitale şi hibride, adăugând că incidentul a arătat cât de important este acest lucru, în special înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, din 6-9 iunie.

CDU a dezactivat şi izolat părţi din infrastructura sa IT, a precizat partidul într-un comunicat separat, adăugând că autorităţile publice au lansat o anchetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.