Apărarea civilă din Gaza a relatat moartea a 11 persoane, inclusiv femei şi copii, în urma unui atac israelian nocturn asupra unei case din oraşul Gaza în care locuiau palestinieni strămutaţi de război, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am recuperat cadavrele a 11 martiri, dintre care patru copii şi trei femei, după ce un avion de război israelian a lovit o casă cu trei etaje aparţinând familiei Boustane", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Apărării civile, Mahmoud Bassal.

El a explicat că  atacul a avut loc în jurul orei 01.00 (22.00 GMT vineri) în apropiere de şcoala Choujaiya, în cartierul al-Touffah din estul oraşului Gaza.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Mai multe familii se refugiaseră în casă, care a fost vizată de o singură rachetă, fără niciun avertisment", a continuat purtătorul de cuvânt al Apărării Civile, care a raportat numeroşi răniţi.

"Căutările continuă pentru găsirea celor dispăruţi", a adăugat el.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu.

Purtătorul de cuvânt al apărării civile din Fâşia Gaza, devastată de mai mult de 11 luni de război între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, a raportat, de asemenea, că cel puţin 10 persoane au fost ucise în urma atacurilor aeriene nocturne efectuate de Israel pe teritoriul palestinian asediat.

Cinci dintre acestea au fost ucise în nord-vestul oraşului Gaza, de un atac care a lovit un grup de persoane care se aflau în apropierea şcolii Dar Al-Arqam, se arată în comunicat.

Alte trei persoane au fost ucise într-un atac asupra zonei al-Mawasi în Khan Younis, în sudul teritoriului asediat, unde s-au refugiat zeci de mii de palestinieni strămutaţi de război, a adăugat purtătorul de cuvânt al apărării civile.

Ajuns în cea de-a 12-a lună, războiul a fost declanşat de un atac al Hamas care s-a soldat, de partea israeliană, cu moartea a 1.205 persoane, majoritatea civili, inclusiv ostatici care au murit sau au fost ucişi în captivitate, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe date oficiale israeliene.

Dintre cele 251 de persoane răpite în urma acestui atac în Israel în acea zi, 97 sunt încă reţinute în Fâşia Gaza, dintre care 33 au fost declarate moarte de către armata israeliană.

Campania militară de represalii a Israelului în Fâşia Gaza a făcut cel puţin 41.182 de victime, potrivit Ministerului Sănătăţii pentru Gaza al guvernului Hamas, care nu precizează proporţia de combatanţi şi civili ucişi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.