Europenii rămân solidari cu Ucraina şi împotriva invaziei ruse şi sunt, per ansamblu, în favoarea creşterii livrărilor de armament destinat Kievului, însă sunt împărţiţi cu privire la o posibilă ieşire din conflict, arată un sondaj publicat miercuri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ucrainenii, chestionaţi şi ei, se opun în continuare oricărei concesii teritoriale Rusiei.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
 
”În toată Europa, creşterea livrării armelor şi muniţiei destinate Ucrainei de către aliaţi se bucură de o susţinere puternică a populaţiei”, relevă Centrul de Cercetare ECFR, care a comandat acest sondaj, realizat în 15 ţări, inclusiv în Franţa, Germania, Regatul Unit, Italia, dar şi Ucraina.
 
O majoritate a europenilor consideră că războiul se va opri în baza unui acord negociat între beligeranţi - cu excepţia Ucrainei şi Estoniei, unde o majoritate crede că Kievul va învinge pe câmpul de luptă, potrivit acestui studiu realizat în mai pe un număr de 19.566  de persoane.
 
Neucrainenii sunt uniţi totodată împotriva ideii de a-şi trimite militarii să lupte în Ucraina.
 
În schimb, sunt mult mai divizaţi cu privire la poziţia pe care Europa ar trebui să o adopte.
 
Într-un grup de ţări - Estonia, Suedia, Regatul Unit, Polonia, Portugalia -, populaţiile consideră în majoritatea lor că europenii trebuie să ajute Ucraina să-şi recucerească teritoriile.
 
În alt grup de ţări - Bulgaria, Grecia, Italia, Cehia, Elveţia -, populaţiile consideră că Europa trebuie să împingă Ucraina să negocieze.
 
 
Într-un al treilea grup, al indecişilor - Olanda, Spania, Franţa, Germania -, opiniile sunt împărţite între primele două opţiuni şi cei care nu au nicio opinie anume în această problemă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.