Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a spus miercuri lui Vladimir Putin că Ankara ar putea ajuta la încheierea războiului dintre Ucraina şi Rusia, dar purtătorul de cuvânt al liderului rus a declarat că Erdogan nu poate juca rolul de intermediar în conflictul care se desfăşoară de 28 de luni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan, care a vorbit cu Putin în marja summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), care se desfăşoară în Kazahstan, a declarat că el crede că este posibilă o pace echitabilă, care să convină ambelor părţi, a declarat Preşedinţia turcă.

Însă purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a exclus orice rol de intermediar pentru liderul turc. "Nu, nu este posibil", a declarat Peskov, când a fost întrebat de un jurnalist al televiziunii ruse dacă Erdogan şi-ar putea asuma un astfel de rol, potrivit agenţiei ruse de ştiri TASS, care nu detaliază de ce Kremlinul s-a opus implicării lui Erdogan.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Preşedinţia turcă a declarat că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre războiul din Gaza şi despre modalităţile de a pune capăt conflictului din Siria.

Spre deosebire de alţi lideri NATO, care au impus sancţiuni guvernului lui Putin, Erdogan a încercat să menţină relaţii bune atât cu Rusia, cât şi cu Ucraina pe tot parcursul conflictului.

Turcia a jucat un rol-cheie în punerea în aplicare a unui acord care să garanteze că cerealele pot fi transportate în siguranţă din porturile ucrainene de la Marea Neagră. Acordul a rămas în vigoare timp de un an. Tot în Turcia s-au desfăşurat, la începutul conflictului, negocieri pentru un armistiţiu care, susţine Putin, ar fi fost fructuoase, dar Ucraina a renunţat apoi brusc la acord. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.