Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, urmează să-l intervieveze pe Donald Trump luni seara, în direct. pe reţeaua X, şi a promis un moment ”foarte distractiv” cu fostul preşedinte, pe care-l susţine deschis în cursa la fotoliul de la Casa Albă, iar un rol de consilier al magnatului din domeniul tech ar fi în discuţie, în cazul în care fostul preşedinte ajunge din nou la Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acest interviu urmează să încerce să relanseze campania candidatului republican, care se află în declin după intrarea în cursă a Kamalei Harris din partea democraţilor.

Însă acest exerciţiu - între doi oameni obişnuiţi ai unor declaraţii scandaloase şi polemice - va fi riscant, pe o platformă acuzată de faptul că a devenit o portavoce a dreptei radicale şi de lasism faţă de dezinformare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cu câteva ore înaintea interviului, Bruxellesul l-a pus în gardă pe Elon Musk.

Comisarul european însărcinat cu domeniul numeric Thierry Breton i-a trimis un e-mail în care îi aminteşte obigaţiile de a modera.

Precedente interviuri asemănătoare s-au transformat de altfel în fiasco, la fel ca intrarea în campanie a fostului candidat republican Ron DeSantis, anunţată pe X în prezenţa lui Elon Musk, dar care a întâmpinat probleme tehnice.

Luni, interviul fostului preşedinte urmea să fie realizat ”fără scenariu predeterminat, fără limită în subiectele abordate şi ar trebui să fie distractiv”, a scris Musk, care a cumpărat Twitter în 2022, pe care l-a redenumit X.

Conversaţia celor doi miliardari urmează să fie difuzată la ora 20.00 a Coastei de Est americane (3.00, ora României), pe contul lui Donald Trump, care a fost suspendat după atacul de la Capitoliu al susţinătorilor săi, dar restabilit după cumpărarea lui Elon Musk.

De atunci, acest cont - un canal de comunicare favorit al fostului locatar al Casei Albe în timpul mandatului - a afişat doar un mesaj nou - fotografia sa de identitate judiciară (mugshot).

Însă o salvă de mesaje publicate luni dimineaţa, de la videouri de campanie la promovarea interviului, au părut să-i semnaleze pur şi simplu revenirea.

”EL MĂ RESPECTĂ”

Luna trecută, patronul Tesla şi SpaceX şi-a exprimat în mod oficial susţinerea faţă de candidatul republican, imediat după tentativa de asasinarea a acestuia.

Musk îi atacă cu regularitate pe democraţi pe X, unde are 193 de milioane de abonaţi, mai ales pe tema imigraţiei.

Născut în Africa de Sud, el nu a fost mereu un apărător fervent al lui Donald trump, cu care s-a ciondănit în public. Însă cei doi s-au apropiat în mod continuu în ultimele luni.

Ei s-au întâlnit în martie, şi vobesc de atunci regulat la telefon, potrivit The Wall Street Journal (WSJ).

Un post de consilier destinat magnatului domeniul tehnologiei ar fi în discuţie, în cazul în care fostul preşedinte reprimeşte cheile de la Casa Albă.

Elon Musk a dezminţit recent că vrea să dea zeci de milioane de dolari pe lună campaniei fostului preşedinte, în urma unor dezvăluiri de presă. El a evocat sume ”mult mai mici”.

”Îl respect mult pe Elon Musk, iar el mă respectă”, a declarat Donald Trump într-o conferinţă de presă săptămâna trecută. ”La fel ca mine, el crede că această ţară are problekme mari şi este în mare pericol”.

ALTĂ AUDIENŢĂ DIFERITĂ

Săptămâna trecută, Donald Trump a îndercat să atingă altă audienţă, acordând un interviu unui influencer controversat - Adin Ross -, şi el adept al cauzei sale şi popular la fel ca Elon Musk în rândul bărbaţilor tineri.

Fostul preşedinte urmează să se afle miercuri în North Carolina pentru a vorbi despre economie, iar apoi în Pennsylvania, la un miting, sâmbătă.

Campania sa se află în suferinţă după retragerea-şoc a candidaturii lui Joe Biden.

În contextul în care republicanul, în vârstă de 78 de ani, părea că se afla într-o poziţie bună împotriva preşedintelui în vârstă de 81 de ani, candidatura Kamalei Harris a provocat un val e entuziasm, care transpare în sondaje.

Cea care vrea să devină prima femeie preşedintă a Statelor Unite a efectuat săptămâna trecută un turneu în state-cheie.

Programul său este mult mai lejer săptămâna aceasta, cu o singură deplasare pe tema costului traiului, împreună cu Joe Biden, joi, în apropiere de Washington.

Viitoarea întâlnire mare este Convenţia Partidului Democrat, săptămâna viitoare, la Chicago, reunit în jurul ”ticket”-ului format de către candidata în vârstă de 59 de ani şi noul său partener de cursă, guvernatorul statului Minnesota Tim Walz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.