Două persoane au murit şi şase au fost rănite joi în sudul Ungariei, în apropiere de graniţa cu Serbia, când o maşină care transporta migranţi ilegali a lovit un copac şi s-a răsturnat, a anunţat poliţia ungară, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Maşina, care avea un număr de înmatriculare francez şi era condusă de un traficant de migranţi, nu a oprit pentru a fi verificată de poliţie, ci a accelerat înainte ca accidentul să se producă în apropiere de Kiskunmajsa, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Poliţia nu a precizat câţi imigranţi ilegali se aflau în vehicul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Cifrele poliţiei arată o creştere în ultimele luni a trecerilor ilegale de migranţi la graniţa sudică a Ungariei cu Serbia, de unde aceştia se îndreaptă spre Slovacia sau Austria.

Migranţii, predominant bărbaţi tineri din Orientul Mijlociu şi Afganistan, sosesc prin aşa-numita rută balcanică, intrând în Ungaria dinspre Serbia, în ciuda unui gard de oţel pe care premierul Viktor Orban l-a construit după criza migraţilor care care a zguduit Europa în 2015.

Ungaria îi împinge pe migranţi înapoi în Serbia - care nu face parte din UE -, dar aceştia fac încercări repetate de a escalada sau de a tăia gardul, iar mulţi reuşesc cu ajutorul unor bande de traficanţi care îi transportă apoi spre nord, în mare parte până la graniţa cu Slovacia.

Miercuri, guvernul interimar al Slovaciei a aprobat prelungirea controalelor temporare la graniţa sa cu Ungaria până la 3 noiembrie, în încercarea de a reduce migraţia ilegală crescută. Mica ţară central-europeană a instalat controalele la frontieră pe 5 octombrie pentru o perioadă de 10 zile, urmând exemplul vecinilor Polonia, Republica Cehă şi Austria, care şi-au înăsprit anterior propriile controale la frontierele cu Slovacia. Numai în luna septembrie, migraţia ilegală în Slovacia a fost la fel de mare ca în tot anul 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.