Kremlinul a anunţat, marţi, că Rusia şi Statele Unite vor trebui să aibă un dialog cu privire la securitate şi stabilitate strategică, mai devreme sau mai târziu, dar că relaţiile lor vor fi inevitabil afectate de ”insultele personale” ale preşedintelui american Joe Biden, la adresa preşedintelui rus, Vladimir Putin, potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Insultele personale nu pot decât să-şi lase amprenta asupra relaţiilor dintre şefii de stat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vorbim despre chestiuni de stabilitate strategică şi securitate şi aşa mai departe”, a mai precizat oficialul rus.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere", a afirmat Joe Biden, sâmbătă, într-un discurs la Varşovia referitor la invazia rusă din Ucraina şi la liderul rus Vladimir Putin.

Oficialii de la Casa Albă au minimizat ulterior declaraţia liderului SUA, spunând că Biden nu a cerut schimbarea regimului.

Însă Kremlinul a oferit propria replică la afirmaţiile lui Biden, argumentând că liderul Rusiei ”nu trebuie să fie decis de domnul Biden”.

Întrebat despre remarca liderului american, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, luni, că ”aceste declaraţii provoacă cu siguranţă îngrijorare”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.