Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să suspende mai multe măsuri prevăzute de legea împotriva poluării ”Clean Air Act” implementată de către administraţia lui Joe Biden cu scopul de a limita emisiile de metale grele şi de gaze cu efecte de seră în atmosferă, contestate de către mai multe state - majoritatea republicane - şi de către industriaşi, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Curtea Supremă blochează, din contră, de mai mulţi ani, o serie de măsuri de protecţia mediului.

Astfel, regulile stabilite de către administraţia Biden şi Agenţia Protecţiei mediului (EPA) urmează să fie puse în aplicare în Statele Unite.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Este vorba despre o reducere cu aproape 70% a emisiilor de mercur şi alte metale toxice de către centrale cu cărbuni şi despre o limitare a metanului şi compuşilor periculoşi care provin de la producţia petrolului şi gazelor naturale.

Companiile sunt obligate să reducă combustia, o tehnică ce constă în arderea excedentului de metan la instalaţiile de forrare.

Ele sunt obligate să supravegheze mai bine scurgeri de gaze cu efect de seră, care au o putere de încălzire a planetei cu mai mare de 80% faţă de dioxidul de carbon (CO2).

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis astfel vineri să susţină măsuri de luptă împotriva modificîrilor climatice şi în favoarea sănătăţii publice, în pofida cererii suspendării acestor măsuri de către mai multe state şi industriaşi.

Curtea, dominată de o majoritatea conservatoare, s-a opus în ultimii ani mai mult reglementări importante de mediu - privind ptotecţia zonelor umede şi de luptă împotriva poluării apelor sau de limitare a emisiilor de CO2 şi ozon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.