Coreea de Sud a acuzat Coreea de Nord că a executat un bărbat pentru că ar fi ascultat K-pop în 2022. Noul raport, bazat pe mărturiile a 649 de refugiaţi nord-coreeni, susţine că un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost executat public pentru că a ascultat şi a împărtăşit muzică K-pop, potrivit ziarului britanic The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Jong-un poartă un război deschis împotriva K-pop încă din 2020, iar acest nou raport evidenţiază eforturile disperate depuse de dictatorul nord-coreean pentru a încerca să înăbuşe succesul acestui curent cultural şi muzical venit direct din Coreea de Sud. Liderul descrie acest stil muzical drept un "cancer vicios" care corupe aspectul şi atitudinea tinerilor.

În acest document privind drepturile omului, publicat joi de Ministerul sud-coreean al Unificării, un refugiat nord-coreean povesteşte, sub anonimat, că un tânăr lucrător agricol din provincia Hwanghae de Sud (sud-vestul Coreei de Nord) a fost executat public pentru că a ascultat 70 de melodii, a vizionat şi a împărtăşit cu alte şapte persoane trei filme cu muzică sud-coreeană.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Kim Jong-un, în război cu "invazia culturală" din Coreea de Sud

Condamnarea vine în temeiul unei legi promulgate în 2020 care vizează să limiteze "invazia culturală": aceasta prevede între 5 şi 15 ani într-un lagăr de muncă pentru oricine urmăreşte sau posedă divertisment, seriale TV, filme sau muzică sud-coreene. Şi chiar pedeapsa cu moartea pentru cei care importă astfel de conţinuturi.

Raportul semnalează şi alte practici considerate "reacţionare" şi aspru reprimate în ţară: purtarea rochiilor albe şi a ochelarilor de soare de către miri şi mirese şi consumul de alcool în pahare de vin la nunţi, considerate obiceiuri sud-coreene. El susţine, de asemenea, că telefoanele mobile ale nord-coreenilor sunt inspectate în mod regulat de autorităţi pentru a verifica ortografia numelor contactelor şi expresiile şi vocabularul utilizate.

Relaţiile dintre cele două ţări trec prin una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani. În ultimele săptămâni, Phenianul a trimis mai mult de o mie de baloane încărcate cu deşeuri precum mucuri de ţigară, hârtie igienică şi excremente de animale către vecinul său din sud. Coreea de Nord consideră că acesta este un răspuns la distribuirea de propagandă împotriva regimului nord-coreean de către activişti sud-coreeni, în special prin intermediul pliantelor şi al stick-urilor USB.

La 9 iunie, Coreea de Sud a anunţat reluarea campaniilor sale de propagandă prin difuzoare de-a lungul frontierei, care datează din timpul războiului din Coreea (1950-53). Coreea de Nord utilizează, de asemenea, această practică încă din anii 1960.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.