Coreea de Nord a lansat joi mai multe "rachete balistice cu rază scurtă de acţiune" în mare, a declarat armata sud-coreeană, adăugând că analizează incidentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Phenianul a tras mai multe "rachete balistice cu rază scurtă de acţiune (...) în Marea de Est" în jurul orei locale 7.10, a declarat Statul Major interarme sud-coreean.

Relaţiile sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acest organism a declarat că analizează incidentul şi "împărtăşeşte informaţii" cu autorităţile americane şi japoneze. Ministerul japonez al Apărării a confirmat lansarea a cel puţin o rachetă balistică nord-coreeană.

În trecut, Phenianul a lansat adesea rachete în jurul datei de 9 septembrie, aniversarea fondării Republicii Populare Democrate Coreene în 1948. De asemenea, Phenianul a efectuat al cincilea său test nuclear la 9 septembrie 2016.

Într-un discurs susţinut săptămâna aceasta pentru a marca 76 de ani de la fondarea ţării, liderul Kim Jong Un a declarat că Phenianul intenţionează să îşi consolideze arsenalul nuclear pentru "a face faţă oricărui act de ameninţare din partea statelor sale rivale înarmate nuclear". Coreea de Nord efectuează în mod regulat teste de armament pe fondul tensiunilor cu Seulul.

Phenianul a trimis, de asemenea, mii de baloane cu gunoi către Sud începând cu luna mai, susţinând că a fost o răzbunare pentru baloanele cu materiale de propagandă lansate către ţara lor de activişti sud-coreeni.

Relaţiile dintre cele două state sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani. Nordul a anunţat recent desfăşurarea a 250 de lansatoare de rachete balistice la frontiera sa sudică.

Ca răspuns la aceste acţiuni, Coreea de Sud a reluat difuzarea propagandei de-a lungul frontierei, a suspendat complet un acord militar menit să reducă tensiunile şi a reluat exerciţiile cu foc real pe insulele de la frontieră şi în apropierea zonei demilitarizate care împarte peninsula coreeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.