O ”furtună ciclonică puternică” a lovit, vineri, coasta estică a Indiei, scoţând copaci din rădăcni, rupând linii de electricitate şi inundând unele zone, afirmă autorităţile, adăugând că nu au fost raportate decese sau persoane rănite, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ciclonul ”Dana” a atins uscatul în jur de miezul nopţii, în statul Odisha, cu vânt cu viteze 100-110 kilometri pe oră, la rafale chiar 120 de kilometri pe oră, şi este aşteptat să slăbească în intensitate, până la o furtună ciclonică până la amiază, a transmis Departamentul de meteorologie.

Odisha a închis şcolile, a suspendat zborurile spre şi dinspre capitala sa Bhubaneswar până vineri dimineaţă, şi a evacuat peste jumătate de milion de persoane, în aşteptarea furtunii.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Nu avem raportări privind pagube aduse vieţii sau proprietăţii, doar la copaci. Alimentarea cu electricitate va fi restabilită până în cursul după-amiezii în zonele afectate”, a declarat Dilip Routrai, şeful administrativ al regiunii.

Ploi abundente s-au înregistrat şi în unele părţi din statul învecinat Bengalul de Vest şi, împreună cu o creştere a nivelului mării, au dus la inundarea zonelor joase, provocând pagube culturilor de orez, aproape gata de a fi recoltate de pe unele câmpuri.

”Legumele de iarnă au fost afectate în zone agricole întinse din cauza ploilor şi a creşterii nivelului mării, care a intrat în multe zone din centura Sunderbans”, a declarat Bankim Hazra, ministrul pentru Afaceri din Sunderban.

Operarea zborurilor s-a reluat, vineri dimineaţă, în aeroporturile Bhubaneswar şi din capitala Bengalului de Vest  Kolkata, unde ele au fost, de asemenea, suspendate de joi seară.

Furtuni severe lovesc coastele Indiei şi ale Bangladeshului învecinat în sezonul cicloanelor, din aprilie în decembrie, provocând morţi şi pagube.

Cel mai puternic ciclon din ultimii ani din Odisha a avut loc în 1999, când a durat 30 de ore şi a ucis  10.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.