Comisarul european pentru Buget Guenther Oettinger a declarat vineri că nu este sigur că negocierile cu Regatul Unit în vederea ieşirii din Uniunea Europeană (UE) ar putea să înceapă la timp, după ce alegerile legislative anticipate de joi din regat nu au un învingător clar, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Oettinger a declarat pentru postul german Deutschlandfunk că un partener de negociere a Brexitului slab la Londra poate conduce la un rezultat prost.

Negocierile Brexitului urmează să înceapă luni, pe 19 iunie.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Alt oficial european de la Bruxelles a declarat că este prea devreme să speculeze cum va reacţiona UE faţă de o eventuală schimbare a solicitărilor de retragere din Uniune.

”Haideţi să vedem dacă viitorul Guvern îşi schimbă poziţia cu privire la Brexit”, a declarat acest oficial după ce, potrivit rezultatului scrutinului, Partidul Conservator al lui May a pierdut majoritatea absolută în Parlament.

Fostul premier finlandez Alexander Stubb a scris, de asemenea, într-un mesaj postat pe Twitter că ”se pare că vom avea nevoie de o pauză în negocierea Brexitului. Timp ca toată lumea să se regrupeze”.

May, care a făcut campanie împotriva Brexitului anul trecut, dar care a preluat Partidul Conservator de la david Cameron după referendumul din iunie, şi-a prezentat poziţia cu privire la Brexit în martie.

Ea doreşte o ieşire din piaţa unică şi uniunea vamală. Ea a convocat alegeri anticipate în speranţa că o majoritatea mai mare i-ar fi consolidat poziţia în negocieri.

Şi la Bruxelles s-a sperat că May şi-ar fi consolidat poziţia în faţa facţiunilor dure pro-Bexit din Partidul Conservator.

Liderii europeni au renunţat să mai ia în considerare posibilitatea ca regatul să-şi schimbe poziţia şi să ceară să rămână în UE.

Cei mai mulţi par să prefere ca a doua cea mai importantă economie europeană să părăsească ordonat şi rapid UE.

Oprirea Brexitului acum ar necesita consensul celorlalte state membre UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.