Preşedintele MoDem François Bayrou consideră miercuri că este un ”semnal prost faţă de ţară” să cinezi cu Marine Le Pen, exprimându-şi regretul faţă de alegerea lui Edouard Philippe, care a recunoscut că a cinat cu Marine Le Pen, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Între noi şi extrema dreaptă este o prăpastie de netrecut”, a declarat la BFMTV Bayrou.

”Este un semnal prost care muliplică semnele care merg în direcţia lor”, a răspuns el când a fost întrebat despre dezvăluiri ale cotidianului Libération cu privire la cine organizate la domiciliul fostului deputat Thierry Solère, un fost consilier al preşedintelui Emmanuel Macron.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Fostul premier Edouard Philippe, un potenţial candidat la preşedinţie în 2027 împotriva lui Marine Le Pen, a recunoscut marţi la TF1 că a cinat cu tripla candidată la fotoliul de la Palatul Elysée, un lucru aprig criticat de o parte a liderilor politici şi mai ales de către stânga.

”Am luat cina pentru că ne cunoşteam (prea) puţin”, a declarat liderul Partidului Horizons (dreapta) Edouard Philippe.

”Am constatat cu ocazia cinei, care a fost o cină cordială, că avem dezacorduri foarte profunde în foarte multe subiecte”, a adăugat el, adăugând că acest lucru nu îl ”deranjează”.

Să cinezi cu şefa extremei drepte ”înseamnă mai mult sau mai puţin că ne putem imagina că există apropieri”, îşi exprimă regretul François Bayrou.

El consideră ”absolut esenţial” ”să se încerce să se înţeleagă” motivele votului cu RN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.