Victoria Starmer, soţia noului prim-ministru britanic Keir Starmer, apare rar în faţa fotografilor. Ea este, mai presus de toate, hotărâtă să păstreze viaţa privată a familiei sale şi, în ciuda intrării sale la Downing Street 10, intenţionează să îşi continue activitatea în serviciul de sănătate publică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, mulţi britanici au descoperit chipul acestei femei de 50 de ani, înaltă şi brunetă, care şi-a împărţit viaţa cu noul şef al guvernului laburist timp de peste 20 de ani şi care l-a însoţit, ţinându-se de mână, la Palatul Buckingham şi apoi la Downing Street 10, de-acum locuinţa lor.

De când Keir Starmer a preluat conducerea Partidului Laburist în 2020 şi nici măcar în timpul campaniei electorale, Victoria Starmer nu a acordat vreun interviu. Apariţiile sale publice au fost puţine şi rare: alături de soţul său la secţia de votare în zilele alegerilor, în tribună la turneul de tenis de la Wimbledon sau la Palatul Buckingham pentru dineuri şi recepţii oficiale. Singura excepţie notabilă a fost la sfârşitul anului 2023, când l-a însoţit pe Keir Starmer pe scena conferinţei anuale a partidului, purtând o rochie roşie, culoarea laburiştilor.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Crescută în nordul Londrei, Victoria Starmer, născută Alexander, este fiica unui contabil de origine evreiască poloneză şi a unei mame medic.

A studiat dreptul la Universitatea Cardiff, unde a fost şefa sindicatului studenţilor. Ulterior, a devenit activistă laburistă în timpul epocii Tony Blair.

A lucrat ca jurist într-o firmă de avocatură înainte de a se alătura Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) în urmă cu câţiva ani.

Noul prim-ministru a povestit de mai multe ori despre întâlnirea lor. În timp ce el era avocat, Victoria trebuia să îi furnizeze nişte documente, iar el a sunat-o pentru a verifica seriozitatea muncii sale, într-un mod aparent lipsit de amabilitate, pentru că a auzit-o cum le spune colegilor înainte de a închide: "Cine naiba se crede?".

Cuplul s-a căsătorit în 2007 şi are doi copii, acum adolescenţi, un băiat de 16 ani pe nume Toby şi o fată de 13 ani al cărei nume nu a fost niciodată făcut public. Ei locuiesc în Kentish Town, în circumscripţia din nordul Londrei în care este ales Keir Starmer.

Deşi prim-ministrul spune că nu este religios, Victoria se străduieşte să transmită tradiţia evreiască copiilor lor, mergând cu ei la sinagogă şi organizând cine de Shabbat în serile de vineri.

Keir Starmer este întotdeauna plin de laude la adresa lui "Vic". El a declarat pentru Vogue la începutul acestui an că este "foarte tupeistă" şi "cu picioarele pe pământ".

Considerată de mulţi dintre consilierii liderului laburist ca fiind un atu pentru soţul său, această pasionată de cursele de cai a păstrat totuşi o marjă de siguranţă faţă de mass-media în timpul campaniei electorale, Keir Starmer insistând asupra faptului că ea dorea să acorde prioritate fiului lor, care îşi susţinea examenele de absolvire a şcolii în acest an.

Cu toate acestea, ea nu a putut împiedica presa să facă referire la o mărturie a sa în faţa instanţei, la mijlocul lunii iunie, într-un caz în care trei activişti pro-palestinieni erau judecaţi pentru că au manifestat în faţa casei lui Starmer împotriva poziţiei liderului laburist faţă de conflictul dintre Israel şi Hamas. "Nu m-am simţit bine, să fiu sinceră. Am fost îngrijorată şi stânjenită", a spus ea.

Ce fel de "primă-doamnă" va fi ea la Downing Street 10 în condiţiile în care Keir Starmer a dezvăluit că ea va continua "fără îndoială" să lucreze pentru NHS? Probabil că nu o Carrie Johnson, omniprezentă alături de Boris şi supranumită "Carrie Antoinette" de către criticii săi. Şi probabil nici o Cherie Blair, o avocată strălucită ale cărei declaraţii intempestive l-au stânjenit uneori pe Tony Blair. Dar va fi ea la fel de discretă ca soţul lui Margaret Thatcher, al cărui slogan era: "Mereu acolo, niciodată în preajmă"?

În orice caz, Keir şi Victoria Starmer intenţionează să îşi "protejeze ferm" copiii de lumina reflectoarelor mediatice, după cum a declarat noul premier cu câteva zile înainte de alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.