Joe Biden revine pe teren marţi, pentru prima oară după tentativa de asasinare a lui Donald Trump, un eveniment care îl obligă pe preşedintele american să caute un echilibru între propriile apeluri la calmarea atmosferei politice şi necesitatea de a purta o campanie ofensivă împotriva rivalului său, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În plină Convenţie Republicană la Milwaukee, unde Donald Trump a fost ovaţionat de o mulţime supraelectrizată, Joe Biden vrea să încerce să obţină susţinerea electoratului afroamerican pentru a-şi apăra candidatura care se clatină.

El urma să se exprime la Las Vegas, la un eveniment organizat de către principala asociaţie de apărare a drepturilor civice - NAACP.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Preşedintele democrat, în vârstă de 81 de ani, urmează să înregistreze un interviu la postul Black entertainement television (BET), prin care se adresează mai ales alegătorilor afroamericani.

În urma tentativei de asasinare a lui Donald Trump, sâmbătă, Joe Biden şi-a anulat o deplasare în Texas, luni, însă şi-a menţinut această vizită în Nevada, unde şi-a înfrânt cu un scor strâns rivalul în 2020.

Această vizită intervine într-o atmosferă tensionat în rândul democraţilor, care îşi continuă planul de accelerare a desemnării lui Joe Biden drept candidat oficial al Partidului Democrat, pentru ca aceasta să aibă loc înaintea Convenţiei Democrate, prevăzută în august.

Acest lucru se întâmplă în pofida faptului că unii îndeamnă la amânarea acestei Convenţii, din cauza unor îngrijorări cu privire la sănătatea lui Joe Biden şi capacitatea sa de a îndeplini un nou mandat.

Apeluri la o retragere a candidaturii sale s-au multiplicat în propria tabără, în urma unei perfomanţe dezastruoase într-o dezbatere la sfârşitul lui iunie cu Donald Trump.

Aceste apeluri s-au oprit pentru scurt timp în urma tirurilor asupra fostului preşedinte republican, însă tensiunile rămân puternice, alimentate de către un Joe Biden rămas în urmă în sondaje.

”SUNT BĂTRÂN”

Joe Biden a recunoscut că a ”păţit-o” în dezbaterea cu rivalul său, însă a dat vina pe decalajul orar şi pe o răceală. Luni, într-un intervicu acordat NBC News, el a depus eforturi să pară combativ.

”Sunt bătrân”, a recunoscut el. ”Dar am doar trei ani în plus faţă de Trump, pe de o parte. Iar pe de altă parte, acuitatea mentală este destul de bună”.

El şi-a apărat totodată retorica împotriva fostului preşedinte, după ce republicani l-au acuzat de faptul că alimentează o atmosferă periculoasă care a condus la tirurile asupra lui Donald Trump, care a fost rănit la o ureche.

Biden a recunoscut că a făcut o ”greşeală” îndemnând la ”ţintirea” lui Donald Trump la un eveniment cu donatori, cu doar câteva zile înainte de tentativa de asasinat. ”Voiam să spun concentraţi-vă asupra lui, asupra a ceea ce face”, a explicat democratul.

Însă el nu a negat fondul declaraţiei sale - acela de a-l prezenta  fostul locatar al Casei Albe drept un pericol la adresa democraţiei americane.

”Cum să vorbeşti despre ameninţarea la adresa democraţiei noastre, care este reală, când un preşedinte spune ceea ce spune el? Pur şi simplu nu spui nimic pentru că asta ar putea să incite pe cineva?”, s-a întrebat el.

Misterul domneşte în continuare asupra mobilului atacatorului, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, care a deschis focul sâmbătă, la un miting de campanie al lui Donald Trump în Pennsylvanis, după care a fost ucis prin împuşcare. un spectator a fost ucis, iar alţi doi au fost grav răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.