Fostul preşedinte Barack Obama şi-a exprimat sprijinul pentru preşedintele Joe Biden după ce acesta a ieşit din cursa prezidenţială 2024, descriindu-l drept "un patriot de cel mai înalt rang".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Joe Biden a fost unul dintre cei mai importanţi preşedinţi ai Americii, un prieten şi partener drag mie. Astăzi, ni s-a reamintit - din nou - că este un patriot de cel mai înalt rang. Ştiu că Joe nu a dat niciodată înapoi de la o luptă", se arată într-o declaraţie a Biroului lui Barack şi Michelle Obama.

"Pentru el, să se uite la peisajul politic şi să decidă că ar trebui să predea ştafeta unui nou candidat este cu siguranţă unul dintre cele mai grele din viaţa sa. Dar ştiu că nu ar fi luat această decizie ddacă nu credea că este bine pentru America. Este o dovadă a dragostei de ţară a lui Joe Biden - şi un exemplu istoric al unui funcţionar public autentic care pune din nou interesele poporului american înaintea intereselor sale, pe care generaţiile viitoare de lideri ar face bine să îl urmeze."

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

"Vom naviga pe ape neexplorate în zilele următoare", continuă declaraţia. "Dar am o încredere extraordinară că liderii partidului nostru vor fi capabili să creeze un proces din care să rezulte un candidat remarcabil. Cred că viziunea lui Joe Biden despre o Americă generoasă, prosperă şi unită, care oferă oportunităţi tuturor, va fi expusă pe deplin la Convenţia democrată din august. Şi mă aştept ca fiecare dintre noi să fie pregătit să transmită acest mesaj de speranţă şi progres până în noiembrie şi după aceea", se mai arată în declaraţie.

Declaraţia nu include o susţinere a vicepreşedintelui Kamala Harris sau a oricărui alt democrat ca nou candidat al partidului.

Un consilier a declarat că Obama adoptă aceeaşi abordare ca şi în alegerile primare democrate din 2020, urmărind îndeaproape cu intenţia de a putea unifica partidul atunci când va fi ales un candidat - fie că este Harris sau altcineva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.