Aviaţia Flotei ruse la Marea Neagră a efectuat exerciţii de luptă deasupra Mării Negre cu misiunea de a căuta şi distruge ţinte aeriene şi maritime fără pilot (drone), anunţă luni Ministerul rus al Apărării, citat de Interfax, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aceste misiuni de luptă s-au desfăşurat pe întuneric, la diverse altitudini, iar echipaje au urcat în stratosferă la o altitudine de 13.000 de metri (opt mile) ”, anunţă ministerul.

Regimentul aviaţiei de atac şi apărarea antiaeriană a Flotei ruse a Mării Negre au fost implicate în exerciţii cu avioane cu două motoare supermanevrabile, cu două locuri, de tip Suhoi 30SM (Su-30M), potrivit Interfax.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Avionul de tip Su-30M este conceput să obţină superioritatea aeriană prin blocarea aerodromurilor inamice în adâncime, distrugerea unor ţinte aeriene, terestre şi maritime, inclusiv pe timp de noapte şi în condiţii meteorologice dificile, potrivit agenţiei ruse de presă.

Armata rusă este puternic solicitată la sol şi pe mare în ultimii  doi ani şi jumătate, în Războiul din Ucraina.

Forţele ucrainene - vast depăşite în privinţa puterii de foc navale - au reuşit să provoace pagube importante Flotei ruse la Marea Neagră, cu baza în portul Sevastopol, în Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.