Echipele de protecţie civilă braziliene au lucrat toată noaptea la recuperarea rămăşiţelor pasagerilor unui avion care s-a prăbuşit vineri în apropiere de Sao Paulo, toate cele 62 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cel puţin 21 de cadavre au fost recuperate până sâmbătă dimineaţă, a declarat guvernul statului Sao Paulo, două victime fiind identificate la faţa locului. Toate cadavrele sunt transportate la morga poliţiei din Sao Paulo.

Vineri, transportatorul regional Voepass a declarat că avionul transporta 57 de pasageri şi patru membri ai echipajului, dar sâmbătă firma a confirmat că un alt pasager dispărut se afla în avion, ceea ce ridică numărul victimelor la 62.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Poziţia cadavrelor în avionul prăbuşit, caracteristicile fizice, documentele şi bunurile, cum ar fi telefoanele mobile, au fost folosite pentru a ajuta la identificare, a declarat pompierul Maycon Cristo aflat la locul accidentului. "După ce toate aceste dovezi vor fi colectate, vom scoate victimele din epavă şi le vom pune în vehicul pentru a fi transportate la São Paulo", a declarat el.

Rudele victimelor au fost aduse la Sao Paulo pentru a ajuta la furnizarea de material genetic pentru identificarea ADN a părţilor corpului şi pentru alte informaţii despre cei morţi, a declarat Henguel Pereira, coordonatorul apărării civile al guvernului statului Sao Paulo.

Avionul, un turbopropulsor ATR-72, se îndrepta spre Sao Paulo din Cascavel, statul Parana, şi s-a prăbuşit în jurul orei locale 13:30 (19.30 ora României) în oraşul Vinhedo, la aproximativ 80 km nord-vest de Sao Paulo.

Compania franco-italiană ATR, deţinută în comun de Airbus şi Leonardo, este producătorul dominant de avioane regionale turbopropulsoare cu 40 până la 70 de locuri. ATR a declarat vineri pentru Reuters că specialiştii săi sunt "pe deplin implicaţi" în ancheta privind accidentul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.