Regiunile alpine din Austria au fost afectate de ploi abundente care au inundat părţi din Viena în weekend, provocând pagube grave în anumite părţi ale ţării şi perturbând transportul rutier şi feroviar, au declarat autorităţile şi presa locală, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Torentele rapide de apă noroioasă au dus vineri cu ele maşini prin staţiunea de schi St. Anton, din vestul Austriei, arată imaginile postate pe reţelele de socializare.

Între timp, ploi record au lovit sâmbătă anumite părţi ale Vienei, în estul ţării, a relatat postul de stat ORF.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

O femeie a fost târâtă sâmbătă sub un autobuz de forţa inundaţiilor în zona Doebling, din nordul oraşului, a spus ORF. Ea a fost dusă la spital în stare critică, a adăugat acesta.

Pompierii din capitală au fost chemaţi de peste 450 de ori sâmbătă, deoarece ploile au provocat haos în trafic şi au perturbat transportul feroviar, potrivit ORF.

”Furtunile puternice au făcut pagube mari în multe părţi ale Austriei”, a declarat cancelarul Karl Nehammer pe platforma de socializare X, mulţumind oficialilor care lucrau pentru a remedia pagubele.

În districtul Doebling din Viena, oficialii au înregistrat 110 litri de ploaie pe metru pătrat, despre care meteorologul ORF Viena Kevin Hebenstreit a spus că a fost un record pentru precipitaţiile din august în oraş.

O mare parte din precipitaţiile medii de vară din Viena au avut loc sâmbătă în doar o oră, potrivit companiei de date meteo UBIMET.

În medie, în august plouă în total 68 de litri pe metru pătrat, recordul istoric fiind de 139 de litri la 15 mai 1885, conform ORF.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.