Mai multe regiuni din Rusia au fost vizate în noaptea de miercuri spre joi în atacuri ucrainene cu dronă, care au ţintit în special depozite de petrol şi s-au soldat cu un mort, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Drone au lovit oraşul Slaviansk na Kubani, în regiunea Krasnodar (sud), unde o femeie a fost ucisă, potrivit guvernatorului regional Veniamin Kondratiev.

”În noaptea (de miercuri spre joi), un atac criminal al regimului de la Kiev a vizat Slaviansk na Kubani. O casă a fost distrusă în întregime. Din nefericire, o locuitoare a fost ucisă”, a scris el pe Telegram.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În total, 15 drone au fost interceptate şi distruse în Republica Adîgheia, în regiunile Briansk, Krasnodar, Rostov, Belgorod şi Orlov, potrivit aceleiaşi surse.

”În cursul nopţii, o tentativă a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste cu drone aeriene împotriva unor instalaţii pe teritoriul rus a fost împiedicată”, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

În afară de Krasnodar, atacurile ucrainene au vizat depozite de petrol, potrivit autorităţilor locale.

În Republica Adîgheia (sud), un incendiu a izbucnit într-o  rafinărie de petrol în satul Enem, ”în urma unui atac cu dronă”, a anunţat pe Telegram guvernatorul Murat Kumpilov.

Incendiul a fost stins rapid, anunţă el.

În regiunea Tambov (centru), un rezervor a luat foc joi dimineaţa într-o rafinărie importantă de petrol în satul Platonovka, ”probabil” din cauza unei drone, a anunţat pe Telegram guvernatorul Maxim Egorov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.