Explozia unei bombe pe marginea drumului a lovit duminică un convoi de diplomaţi străini care vizitau nord-vestul Pakistanului, ucigând un ofiţer de poliţie şi rănind alţi patru, a declarat poliţia, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un ofiţerul de poliţie din districtul Swat, Zahidullah Khan, a declarat că diplomaţii vizitau zona văii Swat, la invitaţia camerei de comerţ locală.

”Echipa care conducea convoiul a fost lovită de o bombă pe marginea drumului”, a spus el.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Alţi patru ofiţeri de poliţie au fost răniţi, a spus Khan.

Toţi cei aproape zece de diplomaţi sunt în siguranţă şi se întorc la Islamabad, a spus poliţia.

”Toţi ambasadorii au fostîn siguranţă şi au fost mutaţi într-un loc sigur înainte de plecarea lor la Islamabad”, a declarat pentru Reuters inspectorul general adjunct al poliţiei, Mohammad Ali Gandapur.

Naţionalitatea diplomaţilor nu a fost imediat clară.

Un purtător de cuvânt al biroului de externe pakistanez nu a răspuns imediat unei cereri de comentariu. Nimeni nu a revendicat atacul.

Forţele antiteroriste pakistaneze menţin o prezenţă puternică în valea Swat, care a fost mult timp un focar al insurgenţei militante islamiste.

Militanţii şi-au intensificat atacurile de la sfârşitul anului 2022, după ce au încălcat acordul de încetare a focului cu guvernul.

În 2012, militanţii islamişti au împuşcat-o şi au rănit-o pe laureata Premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai în valea Swat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.