Rezultatul turului doi al alegerilor legislative din Franţa - încă necunoscut - provoacă îngrijorări la Ministerul de Interne, iar în perspectiva riscului unor tulburări duminică seara, la anunţarea rezultatului, ministrul Gérald Darmanin a anunţat mobilizarea a 30.000 de poliţişti şi jandarmi, dintre care 5.000 la Paris şi la periferia capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Este vorba despre un ”dispozitiv foarte mare” care are sarcina să împiedica ca ”ultrastânga sau ultradreapta să profite (...) de aceste rezultate pentru a crea dezorrdine”.

Gérald Darmanin şi-a exprimat emoţia la France 2 cu privire la agresarea purtătoarei de cuvânt a Guvernului Prisca Thévenot miercuri seara, la Meudon, în timp ce lipea afişe în campania electorală.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Se întîmplă ceva care confirmă eliberarea violenţei”, a deplâns ministrul.

Pe de altă parte, Prefectura parisului a interzis o manifestaţie a colectivului ”Acţiunea Antidascistă Paris-Banlieue” prevăzută duminică în faţa sediului Adunării Naţionale, la închiderea turului doi.

Acest colectiv a îndemnat într-o postare pe X la o adunare ”duminică, la ora (locală) 20.00 (21.00, ora României) în faţa (sediului) Adunării Naţionale, indiferent de rezultatul” scrutinului.

”Azi mai mult ca nicodată, să facem bloc, prin toate mijloacele, împotriva extremei drepte şi aliaţilor ei”, cere gruparea.

Spionajl francez consideră, potrivit unei surse din poliţie, că există ”riscuri reale ale unor tulburări a ordinii publice după turul doi, atât prin adunări care ar putea da loc unor incidente, cât şi riscuri de înfruntare între grupuri antagoniste”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.