Aproape 80 de persoane au fost arestate în Spania, fiind suspectate de apartenenţă la o reţea care transporta ilegal imigranţi din India, Pakistan şi Bolivia către Europa şi America de Nord, a anunţat joi poliţia spaniolă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reţeaua de traficanţi avea două rute deosebit de lungi şi elaborate pentru a aduce imigranţi pakistanezi şi indieni în Statele Unite sau Canada şi pentru a aduce imigranţi bolivieni în Spania. Taxa cerută este între 8 000 şi 10 000 de euro de persoană.

În total, 77 de persoane de diferite naţionalităţi (spaniolă, italiană, libiană, boliviană şi mexicană) au fost arestate în mai multe oraşe spaniole, în urma unei lungi anchete care a început în 2022.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Şase lideri ai organizaţiei au fost încarceraţi.

Peste 200 de agenţi de poliţie au luat parte la operaţiune, care a implicat nu numai poliţia spaniolă, ci şi Europol şi agenţia de securitate americană Homeland Security Investigations, potrivit unui comunicat al poliţiei spaniole.

Zece adrese, inclusiv locuinţe şi agenţii de turism, au fost percheziţionate, ceea ce a dus la confiscarea a 500.000 de euro în numerar.

Reţeaua ducea migranţii pe un drum lung: pakistanezii şi indienii erau transportaţi cu avionul în Bahrain, apoi în Egipt şi, în cele din urmă, în Libia. Acolo, peste 130 dintre ei s-au îmbarcat în ambarcaţiuni improvizate pentru a ajunge pe insula italiană Lampedusa, o călătorie care dura aproximativ 30 de ore, fără hrană sau apă. Migranţii erau apoi cazaţi la Torino, înainte de a se îmbarca într-un avion spre Zaragoza sau Barcelona, în Spania. Acolo, responsabilii organizaţiei le furnizaau documente pentru continuarea călătoriei către diferite oraşe din Mexic. În cele din urmă, reţelele care operează la frontiera americană îi ridicau şi îi duceau în Statele Unite.

La rândul lor, migranţii bolivieni tranzitau Egiptul sau Libia înainte de a ajunge în Spania.

Spania este una dintre principalele porţi de intrare pentru imigraţia ilegală în Europa. Anul trecut, 56.852 de persoane au intrat ilegal în ţară, de aproape două ori mai multe (+ 82,1 %) decât în 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.