Rusia a atacat Ucraina începând din cursul nopţii şi până spre prânz, duminică, trimiţând patru rachete balistice KN-23 şi 57 de drone de tip Shahed, pe care forţele de apărare aeriană ucrainene le-au doborât aproape în totalitate, a anunţat comandantul forţelor aeriene, Mîkola Oleşciuk, citat de Ukrainskaia Pravda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit armatei, dronele de fabricaţie iraniană au fost lansate de ruşi din districtele Primorsko-Ahtarsk, Eisk şi Kursk din Federaţia Rusă.

Dintre acestea, 53 au fost doborâte în regiunile Mîkolaiv, Odesa, Cerkasî, Vinniţia, Kirovohrad, Herson, Kiev, Zaporojie, Sumî, Rivne şi Cerkasî.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Comandantul forţelor aeriene ucrainene nu a raportat nicio rachetă balistică doborâtă, dar a declarat că acestea au fost lansate din regiunea Voronej.

"În ceea ce priveşte loviturile ruseşti cu rachete nord-coreene, voi spune următoarele: KN-23 balistice, deşi rareori îşi ating ţintele dorite, reprezintă o ameninţare gravă pentru populaţie. Aveţi grijă de voi înşivă şi de familiile voastre", a transmis generalul Oleşciuk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.