Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunţat, marţi, printr-o postare pe Twitter, că a fost „îngrozit” de atacul cu rachete din apropierea sitului memorial al Holocaustului, Babi Iar, din Kiev, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Suntem îngroziţi de relatările conform cărora bombe ruseşti au lovit lângă situl memorial Baby Yar, ucigând mai mulţi oameni în locul în care zeci de mii de evrei au fost masacraţi în timpul Holocaustului. Condamnăm acest război brutal împotriva Ucrainei”, a scris el.

Monumentul Holocaustului a fost lovit de o rachetă, au confirmat, marţi, autorităţile ucrainene.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Putin încearcă să distorsioneze şi să manipuleze Holocaustul pentru a justifica o invazie ilegală a unei ţări suverane şi democratice, acest lucru este cu totul detestabil”, a declarat Natan Sharansky, preşedintele comitetului consultativ al sitului memorial.

El a adăugat că este un eveniment „simbolic” faptul că atacul s-a petrecut în locul unde aproximativ 70.000-100.000 de oameni au fost împuşcaţi de nazişti în cel de-al Doilea Război Mondial.

Capitala Ucrainei, Kiev, a fost ţinta mai multor atacuri din partea Rusiei, în cursul zilei de marţi. Pe lângă memorialul Holocaustului, rachetele au lovit şi o clinică de maternitate, la doar câteva ore după ce armata rusă a anunţat că vor provoca „atacuri de înaltă precizie”, avertizând civilii din apropiere să fugă.

Turnul televiziunii din Kiev a căzut, de asemenea, victimă rachetelor, stârnind, astfel, temeri că Rusia încearcă să elimine infrastructura de comunicaţii a oraşului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.