Judecătorii de instrucţie însărcinaţi cu cazul Fillon au închis acest dosar cu privire la presupuse angajări fictive şi l-au trimis procurorului naţional financiar, căruia-i revine sarcina să întocmească rechizitoriul în vederea unei vederea unei eventuale trimiteri în judecată, a anunţat parchetul, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Parchetul are la dispoziţie trei luni să redacteze rechzitoriul, iar apoi judecătorii se vor pronunţa asupra ţinerii sau nu a unui proces care să încheie acest caz aflat la originea unor întoarceri spectaculoase de situaţie în campania prezidenţială din 2017.

Avocaţii, care au fost informaţi de încheierea anchetei, dispun de trei luni pentru a prezenta observaţii judecătorilor, în cazul în care doresc să facă acest lucru.

Fostul premier François Fillon, la acea vreme candidat al dreptei la Palatul Elysée, a fost inculpat în martie 2017 cu privire la o deturnare de fonduri publice, complicitate şi tăinuire de deturnare de fonduri publice, complicitate şi tăinuire de abuz de bunuri sociale şi neîndeplinirea obligaţiilor declarative.

Justiţia, alertată de dezvăluiri ale publicaţiei Le Canard enchaîné, îl suspectează că i-a oferit soţiei sale, Penelope, şi ea inculpată, un loc de muncă fictiv de asistentă parlamentară.

Un om de afaceri care i-a plătit salaiu lui Penelope Fillon, Marc Ladreit de Lacharrière, a ales să pledeze vinovat, fiind de acord să compară printr-o procedură în baza recunoaşterii prealabile a vinei, potrivit unor surse judiciare, care a confirmat astfel o informaţie dezvăluită de Le Monde.

Acest prieten al cuplului Fillon este suspectat că i-a oferit lui Penelope Fillon un loc de muncă fictiv la Revue des Deux Mondes, al cărei proprietar este.

Ancheta i-a ruinat şansele lui François Fillon de a obţine o victorie în alegerile prezidenţiale, în carea intrat ca favorit înaintea primelor dezvăluiri.

El s-a retras din viaţa politică şi lucrează ca asociat la o societate de administrare de investiţii, Tikehau Capital.

În cazul în care va fi găsit vinovat de deturnare de fonduri publice, el riscă până la zece ani de închisoare şi o amendă de până la un milion de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.