Cu doar patru zile înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, bătălia dintre Kamala Harris şi Donald Trump pentru obţinerea voturilor în statele cruciale, ce pot fi decisive pentru rezultatul alegerilor, continuă contracronometru, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vineri, Harris şi Trump vor organiza mitinguri în Milwaukee, statul Wisconsin, iar Harris va face campanie şi în alte câteva locuri din acest stal din Vestul Mijlociu. În Wisconsin, Joe Biden a câştigat datorită a 20.000 de voturi în urmă cu patru ani.

Înainte de a ajunge şi el în Wisconsin, Trump se va afla mai întâi în Michigan pentru a face câteva declaraţii, stat în care partenerul său de campanie JD Vance şi contracandidatul său democrat la vicepreşedinţie, Tim Walz, vor fi, vineri, primadonele campaniei. Walz se va afla în trei oraşe diferite din Michigan pentru a obţine sprijin, în timp ce Vance se va îndrepta spre Carolina de Nord pentru un miting mai târziu.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
CITEȘTE ȘI JD Vance a afirmat că şi-a „încărcat armele”, după atentatul asupra lui Trump din Pennsylvania

Între timp, preşedintele Joe Biden se îndreaptă spre Philadelphia pentru a vorbi despre sprijinul de lungă durată al Partidului Democrat pentru sindicate - un bloc de votanţi pe care şi Trump a pus ochii.

Cu doar câteva zile rămase până la alegerile din 5 noiembrie, Kamala Harris şi Donald Trump şi-au desfăşurat joi campania electorală în Nevada şi Arizona.

Trump i-a spus prezentatorului Tucker Carlson, în cadrul unui eveniment în Arizona, că RFK Jr, care a promovat teorii ale conspiraţiei cu privire la vaccinuri, va elabora politici referitoare la sănătatea femeilor într-o viitoare administraţie.

La rândul ei, Harris le-a spus susţinătorilor din Las Vegas, Nevada, că SUA au fost epuizate de diviziunile create de Donald Trump. Ea a promis o reducere a impozitelor pentru clasa de mijloc dacă va fi aleasă, afirmând că reducerea costului vieţii este o prioritate absolută.

Cele două, Nevada şi Arizona, fac parte dintre cele şapte state considerate cruciale, celelalte cinci fiind Georgia, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin. Aceste state şi voturile pe care le vor aduce în Colegiul Electoral deţin cheia Casei Albe, pentru că sunt singurele în care nu există o preponderenţă clară a democraţilor sau republicanilor, iar bătălia candidaţilor se va duce până în ultima clipă. Cursa va fi în orice caz foarte strânsă, iar diferenţa ar putea-o face doar câteva mii, dacă nu chiar sute de voturi.

Diferitele sondaje reflectă această situaţie. Marist College o are pe Kamala Harris în faţă în Pennsylvania (50%-48%), Wisconsin (50%-48%) şi Michigan (51%-48%), în timp ce AtlasIntel îl are pe Donald Trump în faţă în Arizona (51%-47%), Carolina de Nord (51%-47%) şi Nevada (51%-47%). Situaţia este la fel de amestecată la nivel naţional, AtlasIntel indicându-l pe Donald Trump ca fiind uşor favorit (50%-48%), în timp ce candidatul democrat este în frunte potrivit Cygnal Political (50%-47%).

Joi, 31 octombrie, Kamala Harris s-a deplasat în Nevada, statul câştigat de Joe Biden în 2020 cu o diferenţă de doar 40.000 de voturi. Din Las Vegas, ea a fost susţinută de vedeta Jennifer Lopez, în faţa unei mulţimi entuziaste care scanda „Si, se puede!” (Da, se poate!), amintind de celebrul slogan „Yes we can” (Da, putem) al lui Barack Obama.

CITEȘTE ȘI Jennifer Lopez, la mitingul Kamalei Harris din Las Vegas: Cred în puterea femeilor. Cred în puterea latinilor - VIDEO

La rândul său, Donald Trump a străbătut Arizona, stat care dă 11 voturi în Colegiul Electoral şi pe care l-a pierdut cu mai puţin de 20.000 de voturi în urmă cu patru ani. La câteva zile după mitingul său controversat de la Madison Square Garden, care a fost punctat de remarcile rasiste ale unui comediant, în special la adresa portoricanilor, candidatul republican a rămas la unul dintre subiectele sale cheie: imigraţia. În Glendale, el i-a acuzat pe imigranţi că provoacă un val de infracţionalitate - ceea ce nu arată nicio statistică oficială.

Între timp, mai mult de 65 de milioane de americani au votat deja anticipat, depăşind recordul de participare la vot anticipat stabilit în 2020.

CITEȘTE ȘI Harris şi Trump îşi continuă disputa în ceea ce priveşte drepturile femeilor şi imigranţii. Candidaţii la preşedinţia SUA, la mitinguri electorale în Nevada şi Arizona

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.