Candidatul USR la Preşedinţie Elena Lasconi declară, într-un interviu acordat News.ro, că nu se gândeşte la a guverna cu PSD, apreciind că e esenţial ca oamenii să voteze USR.”E esenţial să avem majoritate. Altfel nu o să se schimbe nimic”, argumentează ea.. Referitor la şefii SRI şi SIE, candidatul USR spune că aceştia trebuie să fie buni patrioţi, profesionişti şi din zona civilă. ”Dar nu exclud nici varianta din partid”, adaugă ea. Proiectul său prezidenţial este ”România respectată, iar primul lucru pe care îl va face la Cotroceni va fi transparentizarea tuturor cheltuielilor. Lasconi vorbeşte în interviu despre experienţa sa ca primar, despre misoginism , dar şi despre soţul său, despre care spune că este foarte inteligent şi este un partener extraordinar, care i-a oferit libertate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

News.ro: Care este principala calitate care vă califică pentru funcţia de preşedinte al României?

Elena Lasconi: Sunt singurul candidat  onest, de bună credinţă. Colegii spuneau despre mine că sunt workaholică, muncesc foarte mult. Atunci când vreau să fac ceva, nu mă las până nu duc la bun sfârşit treaba şi să iasă  bine, aşa cum îmii doresc eu. Şi faptul că nu sunt în nicio combinaţie, nu am în spatele meu niciun grup de interese. Nu trebuie să dau socoteală nimănui, aşa cum se întâmplă cu ceiilalţi contracandidaţi.

News.ro: Dar credeţi că românii apreciază onestitatea?

Elena Lasconi: Da, eu cred că da, pentru că este esenţial ca oamenii să capete încredere. Eu cred că în societatea românească nu mai avem parte de încredere. Şi ai nevoie de un om onest care să poată să facă asta şi să simtă că luptă pentru ei.

News.ro:: Care e măsura din programul prezidenţial la care ţineţi cel mai mult?

Elena Lasconi: Dreptate pentru toţi. La ea ţin cel mai mult pentru că m-am săturat să văd oameni care plâng în instanţele de judecată sau de procese care durează 15 ani, chiar 20 de ani.

News.ro:: Deci când spuneţi ”dreptate”, vă referiţi doar la dreptatea juridică sau şi la o formă de dreptate socială? 

Elena Lasconi: Şi  o dreptate socială şi la a fi tratat drept în instituţiile statului. Adică dreptatea asta cuprinde foarte multe şi oamenii au nevoie de respect. Şi trebuie ca instituţiile statului, asta trebuie să facă, să îi trateze cu respect. Eu am reuşit să fac asta la Câmpulung, dar a fost greu.

News.ro::Cât v-a luat?

Elena Lasconi: Păi mi-a luat cam un an jumate până când să existe o obişnuinţă, dacă nu chiar doi, atât din partea cetăţenilor, cât şi din partea angajaţiilor de la primărie, să zică ”Bună ziua!.Bine aţi venit! Cu ce vă puteam ajuta?”. Şi vă mărturisesc că de foarte multe ori, atunci când intram eu dimineaţa şi mă uitam şi vedeam tot Biroul de relaţiii cu publicul,, trec printre oameni, ziceam ”Bună dimineaţa! Bine aţi venit! Ce faceţi?”.La început se speriau, deci e greu să schimbi mentalităţi. De regulă mentalităţile se schimbă în 10 ani, dar asta e o chestiune foarte simplă, un pas foarte simplu pe care l-am făcut şi a durat aproape 2 ani.

News.ro:: Ajungeţi la Cotroceni. Care e prima decizie pe care o luaţi?

Elena Lasconi: Prima dată o să transparentizez toate cheltuielile.

News.ro:: Lui Iohannis?

Elena Lasconi:  Da.

News.ro::Adică din ultimii ani?

Elena Lascon: Păi din ultimii ani plus ceea ce o să fac eu. Este aberant ca tu să ai acces la cheltuiele pe care le face preşedintele Biden, de exemplu, încă în funcţie. Adică vezi în Statele Unite şi nu vezi în România. În România sunt secret de stat, adică prea multă aroganţă şi prea multă nesimţire. De ce spun asta? Pentru că vorbim despre banii oamenilor. Românii muncesc jumătate din an pentru stat şi doar jumătate pentru ei. Şi banii ăia pe ce se duc? Se duc pe excursii de lux, pe avioane.

News.ro::Probabil veţi fi invitată şi dumneavoastră la capătul celălalt al pământului ca preşedinte. Veţi merge?

Elena Lasconi: Sigur că voi merge, dar pe de altă parte e important să vedem....Pentru că eu cred că suntem un stat care ne-am putea permite o aeronavă. Nu ştiu dacă există posibilitatea, că nu am încercat să cumpăr vreodată, dacă există posibilitatea de leasing, cred că şi asta ar fi o soluţie, pentru că statele din jurul nostru au. Cred că Ungaria are, Polonia are. Dar de ce atâta aroganţă? De ce trebuie să ieii cea mai mare aeronavă? Chiar nu, îmi scapă.

News.ro::În 2014, preşedintele Klaus Iohannis a candidat cu acel slogan ”România Educată„, pe care l-a transferat şi în 2019 şi am ajuns în 2024. Nu comentăm implementarea lui. Dumneavoastră aveţi un proiect de acest tip?  România ...cum să sune în viziunea Elenei Lascunii?

Elena Lasconi: Noi avem pentru educaţie ”Şcoală bună lângă casă” şi îmi doresc foarte mult ”Masa caldă”. Îmi doresc foarte mult. Mi-aduc aminte, am făcut o campanie, cred că ”Fără carte, fără viitor” şi pe uliţele unui sat din Vaslui am întâlnit-o pe Magdalena, o fată foarte frumoasă -  cred că o să găsiţi pe YouTube acest reportaj - o fată foarte frumoasă, cu o mamă care şchiopăta, dar care era atât de determinată să-şi înveţe copiii să citească şi să meargă la şcoală.... Şi la un moment dat, pentru că nu aveam loc, că era într-o singură cameră, am ieşit afară pe prispă şi am întrebat-o: cred că când este cel mai greu sau dacă  s-a întâmplat vreodată să nu mănânce, cred. Dar mi-aduc aminte răspunsul şi ea mi-a spus ”lunea”. Şi am întrebat-o ”Dar ce se întâmplă lunea?” Şi mi-a spus că lunea nu ajunge cornul şi laptele şi au început să plângă toţi pe prispă acolo şi mi-am dat seama că această fetiţă, la fel ca 250 de mii de copii din România, se ducea la şcoală, la culcare şi lunea era esenţială, pentru că era singura mâncare pe care de fapt o mânca.

Şi ţin foarte mult la programul ăsta şi să fie un program serios. Adică, pe bune, şi la cornul ăla şi laptele, în unele locuri poate că era comestibil cornul ăla, în unele locuri ajungeau cutiuţe cu laptele expirat. Nu, hai să o face profesionist, hai să o face cu, exact, cum să zic, să respecte câte proteine are nevoie copilaşul, la ce vârstă, adică să nu o facem aşa doar ca să fie făcută, s-o bifăm.

News:ro: Asta referitor la educaţie, dar dacă extindem întrebarea la nivelul întregii ţări, România cum să fie?

Elena Lasconi: Puternică. România respectată.

News.ro: Deci, de la România educată la România respectată, România puternică.

Elena Lasconi: Da, îmi doresc foarte mult asta, pentru că mi se pare că noi avem doar poziţia ghiocelului, mai ales în ultimii zece ani, numai eşecuri. 

News.ro: Pe plan extern.

Elena Lasconi: Da, pe plan extern. Neintrarea în Schengen, faptul că Iohannis nu a reuşit - umilirea, practic - nu a reuşit să obţină nicio funcţie pe plan internaţional. Sau unde a dorit el. Sunt multe. Adică noi am stat, noi am fost de decor, ca un fel de bibelou. Nu am fost niciun pic de implicare în zona asta şi nici în zona de diplomaţie economică. Pentru că noi, dacă am avea oameni pregătiţi în ambasadele  din toată lumea, în zona asta, care ar lucra pentru românii, pentru investitorii români, eu cred că investitorii din România ar avea piaţă de desfacere şi în alte state şi investitorii de acolo ar putea să investească în România. Dar pentru asta ai nevoie şi de un guvern bun şi de predicibilitate.

News.ro: Spuneţi-mi o calitate pe care aţi împrumuta-o de la Klaus Iohannis.

Elena Lasconi: Doamne.. E foarte greu., mai ales de la un om opac, leneş. Opacitatea nu îşi are loc în politică. Adică, nu... 

News.o: De la Băsescu aveţi ceva de luat?

Elena Lasconi: Faptul că a fost implicat. Da, a fost implicat şi... şi carismatic.

News.ro: Constantinescu?

Elena Lasconi: Constantinescu, un om educat, care a văzut, şi cred că a avut un mandat greu, care a văzut drumul european al României.

News.ro: Iliescu?

Elena Lasconi: Nu pot să iau... Nu ştiu ce calitate de la continuatorul comuniştilor.

News.ro: Ce nu veţi face ca preşedinte? Un lucru pe care sunteţi sigură că nu îl veţi face dacă ajungeţi la cotroceni.

Elena Lasconi; Nu voi fi o puturoasă. Pentru că m-am antrenat până la 52 de ani să fiu muncitoare. 

News.ro: Care e formula ideală de guvernare?

Elena Lasconii: De dreapta.

News.ro: De dreapta, da, dar matematica s-ar putea să vă pună piedici.

Elena Lasconi: E adevărat, da. Tot timpul când am fost într-o competiţie, indiferent de ce tip a fost ea, eu am încercat să-mi setez mintea şi sufletul şi inima şi toate acţiunile mele către scenariul pe care mi l-am dorit, adică să câştig. Scenariul este următorul: să câştig prezidenţialele şi să adun un guvern de dreapta, pentru că dacă nu va fi aşa, va fi foarte rău. Uitaţi-vă ce au făcut până acum!. Anul viitor va fi un an foarte greu.

News.ro: N-aţi simţit oarecare reticenţă din partea domnului Kelemen Hunor la dezbaterea de la DIGI24, de exemplu?

Elena Lasconi: Domnul Kelemen Hunor cred că a avut o reticenţă pentru că nu-l place pe domnul Bolojan.

News.ro Nu-l place pe domnul Bolojan. Şi dumneavoastră l-aţi propus pe domnul Bolojan.

Elena Lasconi: Da, şi cred că l-am ajutat şi ca să preia partidul după după primul tur.

News.ro: Credeţi că va fi preşedintele PNL după primul tur, domnul Bolojan?

Elena Lasconi: Da

News.ro: Dar v-aţi schimbat impresia despre Ilie Bolojan după ce în ultimele zile s-a afişat mai mult cu Nicolae Ciucă?

Elena Lasconi: Nu, de ce? N-are ce să facă, n-are încotro până la urmă şi acum gândiţi-vă. Doamne fereşte de un mandat al lui Nicolae Ciucă! Ar fi al treilea mandat al lui Iohannis.

News.ro: Asta spune şi PSD.

Elena Lasconi:  Da, aşa e. E evident că el răspunde la ordine.

News.ro: Deci nu credeţi că s-a detaşat Nicolae Ciucă de Klaus Iohannis?

Elena Lasconi: Nu, sub nicio formă. Sub nicio formă. Faptul că domnul Bolojan s-a lipit de... Nu, de fapt, cred că este invers. Faptul că domnul Ciucă s-a lipit de domnul Bolojan. Domnul Bolojan are în minte că e membru al Partidului Naţional Liberal şi cred că îşi doreşte un scor bun la parlamentare, să nu ajungă la coşul de gunoi al istoriei. Şi cred că domnul Bolojan luptă pentru valorile liberale şi probabil este pregătit să preia partidul.

News.ro: Dacă nu veţi putea construi o majoritate în jurul domnului Bolojan, cum ar arăta portretul robot al premierului pe care vi-l doriţi?

Elena Lasconi: Vreau să vă spun cum va arăta portretul robot al tuturor celor pe care i-aş propune. Nu neapărat la prim-ministru mă refer şi la şefii de servicii 

News.ro: Dar la şefii de servicii, de exemplu, aveţi un cuvânt decisiv.. Cum să arate şefii de servicii? Ce calitate să aibă?

Elena Lasconi: Trebuie să fie şi buni patrioţi, să fie integri, să fie profesionişti şi să fie bineînţeles din zona civilă.

News.ro: Cum detectaţi un bun patriot? Că asta spune şi AUR,  asta spune şi PNL.

Elena Lasconi: Nu e vorba ce spune, e voba ce face. Ce a făcut pentru românii. Dacă are coloană vertebrală, dacă este loial acestei ţări.  Este foarte important.

News.ro: Domnul Simion, apropo de domnul Simion, că am făcut ieri un interviu cu el, spune că va numi şefii serviciilor din zona antreprenorilor, din zona oamenilor de afaceri. Cum vi se pare ideea asta?

Elena Lasconi: Chestiile astea populiste, care nu au niciun rost din punctul meu de vedere, eu nu am nici să comentez la ce spune domnul Simion, pentru că el nu este credibil. Poate că a prins la foarte mulţi oameni din societate care sunt supăraţi şi nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă şi poate că este văzut ca antisistem, dar el nu este antisistem. El este sistemul ăsta corrupt. Mai mult decât atât, s-ar putea să aibă şi influenţe ruseşti, din câte înţelegem noi. Hai să ajung preşedinte şi o să vedem dacă într-adevăr este aşa!

News.ro: Deci veţi face o verificare ca preşedinte să vedeţi legăturile lui George Simion cu Rusia, cu Republica Moldova, cu Ucraina, că nu avem o reacţie din partea preşedintelui României în acest moment?

Elena Lasconii: Da, categoric. 2, Noi avem un război hibrid în momentul de faţă în România. Fake news-uri, manipulare, tot felul de mizerii care circulă în spaţiul public peste tot unde te uiţi. Aici trebuie să luăm măsuri foarte ferme. CNA-ul să-şi facă treaba cu anumite televiziuni care propagă aceste mesaje care vin din zona Putin.

News.ro: Ca să încheiem subiectul ăsta al serviciilor secrete! Puneţi oameni din partid sau obligatoriu din societatea civilă?

Elena Lasconi: Eu aş pune din societatea civilă. Dar nu exclud nici varianta din partid. Dar aş cântări foarte bine pentru că e esenţial ca aceste servicii să funcţioneze, mai ales cu un război la graniţă. Şi e esenţial ca preşedintele, ca să facă treabă, are nevoie de nişte instrumente puterice. Nişte instrumente puternice nu le faci cu cu nişte unii care nu se pricep. N-ai cum. Adică eu tot timpul am spus şi tot aşa a arătat viaţa mea.M-am înconjurat de oameni mai buni decât mine şi mai deştepţi decât mine ca să pot să fac treabă. Pentru că fiecare este specialist pe o bucăţică. Şi atunci am nevoie de experienţa fiecăruia pe felia lui.

News.ro: Între a guverna cu PSD şi a rămâne în opoziţie, ce alegeţi? 

Elena Lasconi: A guverna cu PSD? Doamne fereste! Eu nu mă gândesc la asta. Vă daţi seama?

News.ro: S-ar putea să fiţi obligată de votul poporului.

Elena Lasconi: S-ar putea. Dar până atunci trăiesc cu speranţa că românii sunt inteligenţi şi că românii vor vota. Şi aşa cum am repetat-o de multe ori, o spun şi acum. Cum e la primărie, că poate oamenii sunt mai apropiaţi de ce se întâmplă la primărie. Primarul are nevoie de majoritate în Consiliu. Preşedintele are nevoie de majoritate parlamentarră. Altfel nu poţi să faci lucruri. Este esenţial că oamenii să voteze partidul USR.

News.ro: Adică să vă voteze şi pe dumneavoastră la prezidenţiale şi mai apoi USR la parlament.

Elena Lascon: Este esenţial să avem majoritate. Altfel nu o să se schimbe nimic. Adică schimbăm doar decorul.

News.ro: În ce condiţii v-aţi duce la o şedinţă de guvern?

Elena Lasconi: În toate condiţiile în care aş vedea că există derapage şi că sunt rupţi de realitatea românilor. În toate aceste condiţii. Adică m-aş duce, dacă ar trebui, la fiecare şedinţă de guvern. Când cresc taxe. Când se decide să crească taxe. Când se decide ceva care impactează românul. În special pe cei care aduc prosperitatea acestei ţări şi anume angajaţii şi antreprenorii.

News.ro: Dar să ştiţi că aici s-ar putea să vă împiedice Constituţia care spune că puteţi participa doar pe chestiuni ce ţin de securitate naţională şi de ordine publică.

Elena Lasconi: Nu cred că aş avea o problemă. Adică cred că ar fi nepoliticos să mă scoată afară din guvern dacă eu aş dori să particip la o şedinţă de guvern.

News.ro: Mai ales dacă va fi şi guvernul dumneavoastră.

Elena Lasconi: Nu o s-o prezidez. Eu nu cred că nu pot să am un cuvânt de spus în ţara asta în condiţiile în care voi fi cel mai votat politician din România. Adică în spatele meu, în faţa mea, în stânga mea, în dreapta mea există o grămadă de oameni care şi-au pus speranţa şi încrederea în mine.

News.ro: Vă sună bine asta, sintagma ”Guvernul meu”?

Elena Lasconi: Nu, nu este al meu. M-a deranjat o chestie şi o să v-o spun. Eram la primărie şi unul dintre angajaţii mei la primărie m-a întrebat dacă să-mi ducă în maşina mea nu ştiu ce, un buchet de flori. Nici nu-mi mai aduc aminte exact. Sau, ba nu, mi-a venit ceva de la curăţătorie. Ceva nesemnificat. Şi am zis .... ”De când e asta maşina mea?”E maşina primărie, da? Deci, da, vedeţi?

News.ro: Se strecurase în mintea dumneavoastră?

Elena Lasconi: Nu în mintea mea, în mintea lui. Eu eram foarte ok pentru că am fost nu ştiu dacă a mai fost vreun primar în România. Noi am avut chiar şi, la iniţiativa mea, am avut o iniţiativă legislativă care a picat.  Am pus GPS pe toate maşinile primăriei...  Am economisit câteva tone de motorină. Vă daţi seama cât se fura. Deci, în fiecare moment se vedea unde sunt cu maşina. Aici nu fraiereşti, că nu ai cum să fraiereşti. Adică eu mi-am pus pe mine o ţintă, GPS-ul. Deci, peste tot era cu mine. Nu există ”scaunul meu”, nu există ”maşina mea”. Nu! Astea sunt din banii românilor până la urmă.

News.ro: Da, dar ”guvernul meu” e o afirmaţie politică. Adică e o iniţiativă, e o dorinţă politică, să ai cu cineva cu care să colaborezi. În sensul ăsta. 

Elena Lasconi: Nu, partenerul este guvernulNu este al meu, nu este proprietatea mea. Nu-l am în subordine.

News.ro: Apropo de partener, partenerul, partenera, soţul, soţia ar trebui să fie implicaţi în viaţa publică? Soţia preşedintelui şi soţul preşedintelor?

Elena Lasconi: Nu există în România instituţii, aşa cum există, de exemplu, în Statele Unite instituţia primei doamne sau a primului domn, care au şi buget să aibă o viziune, o treabă. Dar mie mi-e ciudă că doamna Iohanis nu s-a implicat. Putea să facă aşa cu ONG-uri în societatea civilă. Nu ştiu, poate o poziţie faţă de consumul de droguri din şcoli, mai ales că este profesoară. Vorbim aici de nişte cadre didactice.

News.ro: Soţul dumneavoastră se va implica?

Elena Lasconi: Nu ştiu, că nici măcar nu l-am întrebat. Mă credeţi?

News.ro: Nu vă cred.

Elena Lasconi: Nu, nu l-am întrebat.

News.ro: E implicat şi el în campanie, soţia sa candidează cu şanse pentru a ajunge preşedintele României.

Elena Lasconi: Este implicat din 2020, adică asta şi iubesc la soţul meu, că este foarte inteligent şi eu mă entuziasmez....

News.ro: Şi vă trage de mânecă?

Elena Lasconi: Nu mă trage de mânecă, dar el este mintea clară care se mai uită încă o dată, dacă, de exemplu, vreau să scriu ceva. Şi am foarte mare încredere. E un partener extraordinar soţul meu şi asta îmi place foarte mult. De când ne ştim, mi-a oferit libertate. Dacă e să mă ai loială pe viaţă, mie trebuie să-mi dai libertate, să nu simt că sunt constrânsă. Şi cred că aşa simt şi românii. Fără constrângeri, fără să li se bage pe gât ceva cu forţa.

News.o: Dar aveţi un proiect pentru domnia sa?

Elena Lasconi: Nu.

News.ro: Nu v-aţi gândit ce rol să aibă la Palatul Cotroceni?

Elena Lasconi: Nu ştiu, dar el îşi face bine treaba la grupul...

News.o: Mă gândesc că nu o să rămână consilier la grupul USR.

Elena Lasconi: Dar de ce n-ar rămâne? Că şi acolo lucrează practic tot pentru ţară. Şi credeţi-mă, el este un om de bază acolo la grupul USR.

News.o: Dacă soţia ajunge preşedintele României, îţi doreşti mai mult. Să stai la Vila Lac, să mergi cu SPP-ul, să mergi la piramide, poate.

Elena Lasconi: Nu am o problemă să stau nici în căsuţa aia mică cu două camere de la Câmpulung. N-am nicio problemă să stau la apartament. Dar nu eu decid de una singură. Că mă simt foarte bine. Am suficient. Chiar mai mult decât are nevoie un om. E adevărat că şi plătesc rate pentru asta până în 2037. Dar pe de altă parte, cred că trebuie vorbit cu SPP-ul. E o chestie de siguranţă a preşedintelui. Trebuie văzut. 

News.o: Sună frumos asta. Veţi fi primul preşedinte din istoria României care plăteşte rate.

Elena Lasconi: Da, şi asta o să fac până în 2037. Sper să trăiesc până atunci.

News.ro: Ultima întrebare. Pe care dintre candidaţii la prezidenţiale îi consideraţi misogini?

Elena Lasconi: Nu ştiu. Asta trebuie să spună româncele. Eu sunt suficient de puternică cât să fac faţă.

News.ro: Dar la acea dezbatere aţi simţit misoginism?

Elena Lasconi: Da, şi prin atitudine. Dar doar că nu se vedea foarte bine din faţă, pentru că erau acoperiţi de pupitru.

News.ro: Şi ce făceau?

Elena Lasconi: De exemplu, domnul Geoană, la un moment dat, când credea el că este călare pe situaţie, şi-a băgat aşa...Şi-a băgat mâna în buzunar. Şi se uita aşa cu aroganţă. 

News.ro: Adică stătea cu mâna în buzunar, uşor întors spre dumneavoastră şi se uita arogant.

Elena Lasconi: Şi i-am spus, ”Body language, body language”, Şi a scos imediat, şi-a dat seama. Doar că nu poate să controleze toate, cu toată şcoala lui. Nu poate să controleze toate reacţiile. Şi aia a continuat, dar...  Eu am avut o viaţă grea. Eu am trăit toate lucrurile pe care le trăiesc acum femeile din România. Nu spun că toţi bărbaţii sunt nişte misogini. Pentru că eu am avut bărbaţi extraordinari de la care am învăţat enorm. Enorm. Şi le datorez foarte mult. Deci eu îi respect foarte mult. Dar sunt nişte derapaje care ar trebui amendate, dar nu de mine, de românice.

News.ro: Apropo de viaţa dumneavoastră grea pe care aţi invocat-o, cum e campania aceasta pentru alegerile prezidenţiale? Pentru cea mai înaltă funcţie în stat comparativ cu ce aţi trăit până acum în viaţă?

Elena Lascon: E greu. E greu, practic am făcut cunoştnţă cu foarte multe înjurături noi şi expresii

News.ro: În online?

Elena Lasconi: În online. Eu nu stau să mă uit. Dar uitaţi-vă, dacă vedeţi telefonul meu, în timpul ăsta eu primesc notificări. Primesc notificări

News.ro: Acolo aveţi o poză cu un câine?

Elena Lasconi: Da, este căţeluşa mea, maidaneză, are 11 ani, o iubesc din tot sufletul, Hermesina. Şi e sufletul meu. În momentele astea, singurul lucru care nu mă irită, pentru că sunt şi obosită, pentru că e normal să se întâmple aşa, ea este. Îmi dă aşa o linişte şi o simt şi mă simte când sunt obosită, vine lângă mine. E specială căţeluşa asta şi dacă cineva spune că am salvat un câine, aş putea să spun că ea m-a salvat pe mine. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.