Al doilea tur al alegerilor legislative franceze a început sâmbătă în colectivitatea de peste mări Saint-Pierre-et-Miquelon, în Atlanticul de Nord, organizată ca o singură circumscripţie, în care locuitorii, primii chemaţi la urne, aleg între un candidat al dreptei şi un socialist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În primul tur, cele 5.069 de persoane înscrise pe listele electorale au înregistrat un absenteism de peste 44%.

Secţiile de votare din Guyana, Saint-Barthélemy, Saint-Martin, Guadelupa, Mauritania şi Polinezia franceză se deschid tot sâmbătă.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Se deschid şi secţiile de votare în care îşi exprimă opţiunea de pe continentul american.

Alegerile urmează să înceapă sâmbătă seara în Noua Caledonie, iar în Franţa duminică dimineaţa la ora 8.00 (9.00, ora României).

Acest tur doi are loc după o campanie rapidă şi intensă, după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat la 9 iunie dizolvarea Adunării Naţionale, în urma unei victorii a extremei drepte în alegerile europene.

Trei forţe politice se înfrunăt în acest scrutin, tabăra prezidenţială - Ensemble -, stânga unită în Noul Front Popular (NFP) şi Partidul Rassemblement national (RN, extremă dreapta), creditat pe primul loc.

Următoarea alcătuire a Camerei inferioare a Parlamentului francez este incertă.

Un ”front republican” a fost format în vederea blocării accesului la putere al RN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.