O explozie urmată de un incendiu s-a produs la uzina principală a gigantului chimic german BASF din Ludwigshafen, în vestul Germaniei, şi s-a soldat cu rănirea uşoară a 14 persoane, a anunţat grupul într-un comunicat citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cauzele exploziei sunt încă în curs de investigare.

Incendiul, care a izbucnit în jurul prânzului, ora locală (13, ora României), a produs un nor vizibil de fum..

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Pompierii de la uzină au reuşit să stingă incendiul o oră mai târziu, dar "nivelurile de hidrocarburi" în uzină şi în jurul acesteia erau "uşor mai ridicate", a precizat grupul. În restul oraşului, nu a existat "niciun pericol pentru populaţie, dincolo de disconfortul provocat de mirosuri şi obstrucţionarea vederii", a declarat consiliul municipal Ludwigshafen într-un comunicat.

"Cetăţenii au fost sfătuiţi să ţină ferestrele şi uşile închise şi să oprească aerul condiţionat ca măsură de precauţie", potrivit sursei.

În 2016, la această uzină s-au mai produs o explozie şi un incendiu care au ucis cinci persoane. Aproximativ 39.000 de angajaţi lucrează aici.

În jurul orei 16:00, ora României, preţul acţiunilor BASF scăzuse cu 2% pe Dax, indicele principal al bursei din Frankfurt.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.