Un urs de circa o sută de kilograme care rămăsese prins într-un gard, în satul Coza din judeţul Vrancea, a fost salvat, luni, după aproape o zi de chin, pentru că la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi nu există un angajat care să fie instruit pentru a folosi o armă şi nici substanţe cu care să fie tranchilizate animalele sălbatice. Pentru salvarea ursului, în Vrancea a fost nevoie să ajungă jandarmi din judeţul Covasna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ursul de circa 100 de kilograme a coborât din pădure, duminică, până în satul Coza, din comuna vrânceană Tulnici. În punctul Lunca Străjii, ursul a rămas prins într-un gard al unei grădini, situat la marginea localităţii. Duminică, oamenii au sunat autorităţile care însă nu l-au putut elibera pentru că la IJJ Vrancea nu există un jandarm care să fi fost instruit în folosirea armei cu care să fie tranchilizate animalele periculoase. În plus, nu există substanţe cu care să fie adormite fiarele.

Luni, după o zi de chin, la faţa locului au venit specialişti din Covasna care au tranchilizat ursul şi au reuşit astfel eliberarea lui. Animalul a fost eliberat în pădure, în timp ce jandarmii rămân în zonă pentru monitorizare.    

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"În data de 29.09.2019, la orele 09.23, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că în comuna Tulnici, sat Coza, în punctul Lunca Străjii, un urs este prins într-un gard al unei grădini, situată la marginea localităţii. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea. În zona au fost dispuse măsuri de delimitare a perimetrului şi restricţionare a accesului persoanelor. În data de 30.09.2019, ursul prins în laţ în comuna Tulnici, sat Coza, în punctul Lunca Străjii, a fost tranchilizat de către specialiştii sosiţi la faţa locului. După o oră şi jumătate, ursul s-a ridicat şi a plecat în pădure. Efectivele de  jandarmi participante vor mai rămâne în zonă pentru monitorizare”, a transmis Jandarmeria Vrancea.

Începând cu anul 2017, jandarmii pot să aibă asupra lor şi să folosească arme cu tranchilizante şi dotări similare împotriva animalelor periculoase, însă la nivelul judeţului Vrancea nu există o persoană care să o folosească. În aceste condiţii, jandarmii nu pot face altceva decât să păzească animalul prins în laţ până la venirea unui specialist cu armă tranchilizantă.    

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.