Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit în pădurea din zona staţiunii Băile Olăneşti. Sâmbătă intervine şi un elicopter cu sistem ”Bambi bucket” care să arunce apă în zonele greu accesibile. Incendiul a fost localizat, până sâmbătă seară fiind făcute 34 de lansări de apă. Intervenţia se va relua duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
UPDATE - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea anunţă că incendiul de pădure din localitatea Băile Olăneşti a fost localizat. 
 
Elicopterul Black Hawk cu sistem de stingere Bambi Bucket a realizat 34 de lansări, aruncând zeci de tone de apă cu care s-a aprovizionat dintr-un lac de acumulare. 
 
La acţiunea de stingere au participat, pe lângă membrii echipajului aerian, alte zeci de persoane, ofiţeri şi subofiţeri pompieri lucrători silvici şi voluntari. Acţiunea va fi reluată duminică dimineaţă.
 
UPDATE - Un elicopter cu sistem ”Bambi bucket”, care are o capacitate de până la 2,5 tone de apă, a început acţiunea de stingere a incendiului. Aeronava se alimentează cu apă din lacul de acumulare Cheia.
 
Intervenţia elicopterului are loc în condiţiile în care incendiul se manifestă la altitudinea de aproximativ 750 de metri, iar în unele zone accesul terestru este foarte dificil.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Zeci de pompieri militari şi lucrători silvici intervin sâmbătă dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe un fond forestier din zona localităţii Băile Olăneşti, în judeţul Vâlcea. 
 
Focul, care a cuprins vegetaţie uscată, doborâturi şi un strat gros de turbă s-a extins pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare, într-o pădure de răşinoase şi fag. 
 
Acţiunea de stingere a început încă de vineri, fiind una foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil.
 
Sâmbătă, 27 de pădurari şi 12 pompieri participă la acţiunea de stingere. În jurul orei 9:30-10:00 este aşteptată şi intervenţia unui elicopter care să arunce apă în cele mai greu accesibile zone.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.