Patru persoane posibil intoxicate cu o substanţă necunoscută, pe platforma Azomureş, au ajuns la spital. Măsurătorile de specialitate nu au relevat prezenţa unor substanţe periculoase. Azomureş precizează că, în urma opririi de urgenţă a unei instalaţii o cantitate mică de amoniac a fost eliberată în atmosferă şi a surprins cele patru persoane, care ”executau lucrări edilitare pe acoperişul unei clădiri din apropiere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Ca urmare a opririi de urgenţă a unei instalaţii de pe platforma Azomureş o cantitate mică de amoniac a fost eliberată în atmosferă şi a surprins 4 persoane ce executau lucrări edilitare pe acoperişul unei clădiri din apropiere. Muncitorii au urmat procedurile obligatorii în astfel de situaţii şi au părăsit zona. Cele 4 persoane au ajuns la cabinetul medical Azomureş unde au fost evaluate şi, conform procedurilor, li s-a oferit suport de oxigen. Pentru investigaţii suplimentare a fost solicitat sprijinul medical de la UPU, iar apoi cei 4 au fost transportaţi la UPU Târgu Mureş pentru alte investigaţii. Toate cele 4 persoane sunt conştiente şi cooperante”, precizează Azomureş.
În acest momente se derulează o investigaţie internă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
UPDATE – Incidentul a avut loc pe platforma combinatului Azomureş, au declarat pentru News.ro surse locale. Cincisprezece muncitori lucrau la instalaţia Acid 3 din cadrul combinatului, efectuând lucrări de mentenanţă, iar la un moment dat patru dintre aceştia au început să se simtă rău.
Ei s-au prezentat la dispensarul din cadruL combinatului iar de acolo cadrele medicale au sunat la 112.
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat, la ora 15:13, prin SNUAU 112, de existenţa a 4 persoane posibil intoxicate cu o substanţă necunoscută pe platforma unui operator economic. Au intervenit de urgenţă, următoarele forţe: 1 autospecială pentru transport personal şi victime multiple, 1 autospecială de primă intervenţie şi comanda, 1 autospecială CBRN din cadrul Detaşamentului Târgu Mureş, precum şi două echipaje medicale din cadrul SAJ Mureş”, transmitw ISU Mureş.
 
Din cele 15 persoane aflate pe platforma operatorului economic, au fost evaluate medical şi transportate la UPU Târgu Mureş 4 bărbaţi, conştienţi, cooperanţi.
 
În urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, rezultatul acestora este 0 pentru prezenţa oricărui tip de substanţă periculoasă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.