Conducătorul unei instituţii şi un administrator de firmă au fost reţinuţi de poliţiştii din Alba pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru că ar fi creat un prejudiciu în valoare de peste 400.000 de lei, în urma achitării unor expertize şi studii de fezabilitate fictive, care ar fi trebuit să fie realizate în scopul extinderii reţelei de alimentare cu apă potabilă a unei comune, anunţă IPJ Alba. Conform Alba24, este vorba despre primarul din Vinţu de Jos.
Conform Alba 24, conducătorul de instituţie vizat de anchetă ar fi primarul comunei Vinţu de Jos, liberalul Petru Ioan Barbu. Potrivit aceleiaşi surse, Primăria comunei Vinţu de Jos a încheiat, în 16 decembrie 2020, prin achiziţie directă pe platforma SEAP, cinci contracte cu firma Dani Building SRL din Bucureşti.
”La data de 22 februarie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat o percheziţie la sediul unei instituţii publice din judeţul Alba, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituţia, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din Bucureşti, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică şi studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii reţelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei”, anunţă IPJ Alba.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituţiei publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare –primire şi ar fi fost achitată întreaga sumă contractată.
Cu ocazia percheziţiei făcute la sediul instituţiei, au fost identificate şi ridicate documente care privesc posibila activitate infracţională a persoanelor vizate de anchetă.
”Faţă de conducătorul instituţiei şi faţă de administratorul societăţii comerciale a fost luată măsura reţinerii, urmând ca în cursul zilei de azi, 23 februarie, să fie prezentaţi în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale”, menţionează poliţiştii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.