Pompierii din judeţul Maramureş au fost solicitaţi, luni, să intervină în urma situaţiiloir de urgenţă provocate de furtuni. Un bărbat a fost rănit de prelata desprinsă de la o terasă, fiind transportat la spital. Altul a fost omorât, duupă ce a fost lovit de fulger, în timp ce era cu animalele la păscut. Vântul a bătut cu putere şi a pus la pământ o pădure întreagă, la Văleni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Maramureş: Bărbat aflat la păşunat, lovit de fulger / La Văleni, o pădure a fost doborâtă de vânt / Prefectura: Fenomenele hidrometeorologice periculoase au produse pagube semnificative - FOTO / VIDEO

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”În intervalul 18:20 - 20:00, s-au înregistrat 29 de apeluri prin numărul unic de urgenţă 112, care solicitau intervenţia pompierilor militari, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase din această seară”, anunţă, luni seară, ISU Maramureş.

Sursa citată a precizat că s-au semnalat 14 situaţii de copaci căzuţi, majoritatea în municipiul Sighetu Marmaţiei, dar şi în Budeşti, Cavnic, Rona de Sus şi Petrova.

”Totodată, în municipiul Sighetu Marmatiei 6 acoperişuri au fost luate de vânt. Tot acolo, o prelată de la o terasă a fost ruptă, lovind în cădere un bărbat. La sosirea echipajului medical la faţa locului, victima era conştientă, cooperantă, cu leziuni la nivelul capului, fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare, de către o ambulanţă SMURD”, a mai transmis sursa citată.

Pompierii din cadrul Detaşamentului Sighetu Marmatiei intervin în continuare pentru înlăturarea efectelor negative cauzate de manifestările hidrometeorologice.

De asemenea, în sprijin au fost solicitate şi Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din zonă.

În plus, echipaje ale furnizorului de energie electrică sunt dispuse în teren pentru remedierea avariilor.

La ora transmiterii acestei ştiri, judeţul Maramureş este vizat de avertizare cod galben de furtună. 

Până la 22.30, fenomene periculoase sunt aşteptate în Borşa, Vişeu de Sus, Moisei, Săcel, dar şi în zona înaltă de munte. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.