Un bărbat cunoscut pentru că descoperea şi pregătea copiii cu abilităţi speciale a fost prins în flagrant, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Astăzi, 20 iulie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti -  Secţia 26 Poliţie, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce săvârşea o infracţiune de viol asupra unui minor. În fapt, poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreţinut relaţii de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locaţie din Sectorul 4”, anunţă Poliţia Capitalei.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Din cercetările şi verificările poliţiştilor, a rezultat că bărbatul l-ar fi ademenit pe minorul de 14 ani, cu scopul de a întreţine raporturi intime, oferindu-i bani şi promiţându-i şi alte beneficii.
 
 
La momentul actual, minorul se află în custodia mamei. 
 
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul  la sediul Secţiei 26 Poliţie, în vederea continuării verificărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 
 
Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.
Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul vizat este Lajos Kristof, cunoscut ca antrenorul de genii pentru copiii abandonaţi.
El însuşi crescut în centrele Protecţiei Copilului, a primit premiu după premiu la nivel internaţional, inclusiv Premiul de Excelenţă în Educaţie şi Mentorat la IG Award Ceremony, pentru Amias Small School, un proiect prin care copiii speciali se bucură de educaţie.
„Amias Small School e dovada vie în România, recunoscută peste ţări şi oceane, aplaudată de specialişti internaţionali, apreciată pentru sistemul de valori, precum: incluziune, compasiune, empatie şi toleranţă. Sistemul nostru inovator, plin de umanitate a înconjurat jumătate de glob, în tot Universul, oprindu-se la ţara noastră frumoasă! Ne mândrim şi suntem onoraţi să fim proiectul pilot în România”, declara  Lajos Kristof, citat de Adevărul.
El  spunea că sistemul pe care îl aplică este unic, reprezentativ pentru sistemele reformatoare care au curajul să includă copii cu dublă excepţionalitate, copii cu inteligenţă peste medie, copii proveniţi din familii cu istoric de violenţă în familie, copii cu nevoi speciale în educaţie (dizabilităţi de învăţare, ADHD, ADD, Autism). 
Conform anchetatorilor, el i-a oferit copilului, de-a lungul timpului, sume de bani, bunuri precum haine şi IPhone, s-a apropiat de copil si l-a determinat sa se indepărteze de familie, inoculşându-i treptat ideea că familia este nocivă şi devenind astfel persoana de ataşament pentru minor.
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.