Timpul de traversare cu bacul a Dunării între Galaţi şi localitatea tulceană I.C. Brătianu s-a dublat, din cauza nivelului scăzut al fluviului, un banc de nisip putând fi observat de pe faleza municipiului Galaţi.
Bancul de nisip, de aproape 300 de metri lungime şi 10 metri lăţime, a apărut de câteva zile, din cauza nivelului scăzut al fluviului. Bancul de nisip poate fi observat de pe faleza municipiului Galaţi.
Potrivit reprezentanţilor Admistraţiei Fluviale a Dunări de Jos, insula de nisip nu este pe şenalul navigabil.
"Nu este pe şenalul navigabil şi deci nu este o problemă pentru navigaţie. Există suficient şenal de 150 de metri lăţime pentru că Dunărea are 930 de metri lăţime în zonă. S-a mai întâmplat şi în alţi ani, iar insula apare atunci când Dunărea este scăzută”, a declarat, luni, directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, Dorian Dumitru.
Totuşi, din cauza nivelului scăzut al Dunării, în amonte de bancul de nisip traversarea fluviului cu bacul între Galaţi şi localitatea tulceană I.C. Brătianu durează aproape dublu.
"Noi ne respectăm programul, bacurile pleacă din jumătate în jumătate de oră, numai că o cursă pe care o făceam în şapte minute, acum o facem în 12-14 minute. Nu este ceva nou, mereu când Dunărea e scăzută apare. Şi sigur că întâmpinăm probleme la îmbarcarea maşinilor mai mari, dar ne descurcăm aşa", a spus Grigore Crăciun, şef de flotă la compania care asigură travesarea Dunării cu bacul între Galaţi şi I.C. Brătianu, societatea Navrom Bac.
Cota Dunării la Galaţi este în momentul de faţă de 120 de centimetri, cu şase centimetri mai puţin decât cea înregistrată duminică.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.