Cinci bărbaţi au fost sancţionaţi cu 20.000 de lei pentru recoltare ilegală de trufe. Ei au fost prinşi într-un microbuz cu 15 căini specializaţi în căutarea trufelor şi cu peste 2.700 de kilograme de produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La data de 07.10.2024, ora 16.35, în timp ce poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini, se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au identificat şi oprit pentru control autoturism tip bus. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 29 ani, din sat Bahna Arini, com. Preuteşti, împreună cu acesta fiind şi alţi patru pasageri, toţi din comuna Preuteşti. Cu ocazia controlului autovehiculului au fost identificaţi în interiorul acestuia un număr de 15 câini specializaţi în căutarea trufelor, precum şi cantitatea de 2,750 kg. trufe negre, care a fost predată lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Mălini, întrucât persoanele în cauză nu aveau documente legale şi nici acordul Ocolului Silvic Mălini pentru, recoltarea, detinerea, transportul şi comercializarea produselor nelemnoase specifice, respectiv trufe”, a transmis, marţi, IPJ Suceava, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, bărbaţii au fost sancţionaţi cu suma totală de 20.000 de lei.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Reamintim că în conformitate cu articolului 17, litera c, din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, este interzisă «recoltarea din fondul forestier naţional a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului şi/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii». Astfel, culegătorii autorizaţi sunt obligaţi să notifice prezenţa lor Ocoalelor Silvice, iar pădurarii verifică prin sondaj modul în care se face recoltarea trufelor. Aceştia trebuie să raporteze cantităţile recoltate”, a mai transmis sursa citată.

Poliţia precizează că recoltarea trufelor este reglementată în mod similar cu alte resurse naturale.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.