O femeie şi un bărbat, soţ şi soţie, din Suceava, care erau daţi în urmărire internaţională pentru contrabandă, au fost aduşi în ţară, marţi, din Marea Britanie, de către Poliţia Română. Ambii au fost condamnaţi definitiv, făcând parte dintr-o grupare de 24 de persoane care vindea ţigări şi alcool aduse din Ucraina în piaţa din Suceava. Ancheta a început în 2015, iar în 2016 aun fost făcute percheziţii, valoarea bunurilir găsite fiind, la data respectivă, de peste o jumătate de milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 2 iulie 2024, Poliţia Română aduce în ţară, din Marea Britanie, un bărbat, de 44 de ani şi o femeie, de 48 de ani, soţ şi soţie, ambii domiciliaţi în Suceava, urmăriţi internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Bărbatul avea emis pe numele lui, de către Judecătoria Suceava, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani, în timp ce femeia avea emis pe numele ei, de către Judecătoria Vaslui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani şi 8 luni”, au transmis, marţi seară, oficialii Poliţiei Române.

Potrivit acestora, pedepsele rezultă din activitatea infracţională susţinută pe termen lung, inclusiv după aplicarea de pedepse cu suspendare.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Cei 2 soţi fac parte dintr-un grup de condamnaţi într-un dosar de contrabandă privind comerţul ilicit din spatele Pieţei Mari a municipiului Suceava, în care 24 de persoane au fost trimise în judecată. Din cercetări a reieşit că un grup de persoane ar fi depozitat ţigarete şi alcool, de provenienţă ucraineană, pe două proprietăţi din spatele Pieţei Mari, marfă care apoi ar fi fost vândută în piaţă, precum şi în alte locaţii”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, persoanele cercetate s-ar fi ocupat frecvent de transport şi comercializare de ţigarete şi alcool de provenienţă extracomunitară, respectiv Ucraina.

”Comerţul s-ar fi desfăşurat în Piaţa Mare, persoanele în cauză având ca zonă de desfacere Piaţa Agroalimentară centrală din municipiul Suceava, unde vânzarea ţigaretelor şi băuturilor alcoolice ar fi fost realizată pe baza unor preţuri prestabilite, în special faţă de clienţi ocazionali. Totodată, unele dintre persoanele cercetate ar fi deţinut „tarabe” destinate comerţului cu amănuntul în piaţă, folosindu-le ca paravan pentru actele ilegale”, mai arată poliţiştii.

Aceştia precizează că ancheta a început din august 2015, iar 13 aprilie 2016 a fost data în care poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, au descins în zona din spatele Pieţei Mari.

”Astfel, au fost efectuate mai multe percheziţii care au vizat 4 ansambluri de imobile, dar şi mai multe boxe şi anexe din partea din spate a Pieţei Mari. Urmare a  percheziţiilor, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător pe mai multe bunuri ale persoanelor cercetate, precum bani, case şi maşini, mare parte fiind confiscate ulterior, prin decizia instanţei. De asemenea, în urma percheziţiilor efectuate la acea dată, au fost descoperite şi ridicate 897.500 de ţigarete, de provenienţă extracomunitară şi duty-free şi 1.935 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, de provenienţă ucraineană, reprezentând sticle îmbuteliate de băuturi alcoolice de diferite mărci, precum şi alcool dublu rafinat îmbuteliat în recipiente de tip pet”, a mai transmis Poliţia Română.

Potrivit instituţiei, valoarea de piaţă a ţigaretelor de contrabandă ridicate la data de 13 aprilie 2016 a fost de aproximativ 540.000 de lei, iar valoarea alcoolului de contrabandă, de aproximativ 150.000 de lei.

La data condamnării rămase definitive, cei doi soţi nu au fost găsiţi pentru punerea în executare a mandatelor, astfel că au fost demarate procedurile de dare în urmărire.

”Astfel, în baza cooperării instituţionale şi a datelor furnizate de către Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, cei 2 soţi au fost identificaţi, în luna martie 2024, în oraşul Manchester din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Formalităţile au durat până săptămâna trecută, când aceştia au fost reţinuţi în baza mandatelor europene şi o instanţă britanică a decis extrădarea lor”, a mai precizat Poliţia.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.