Judeţele Harghita, Covasna, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) până duminică noaptea la ora 1.00, în cazul primelor două, respectiv 1.30, în cazul celorlalte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben de ninsori şi viscol pentru zona de munte a judeţelor Harghita şi Covasna, unde va ninge moderat la altitudini de peste 1.000 de metri.

În zonă, vizibilitatea va scădea temporar sub 100 - 200 de metri, iar vântul va avea intesificări, la rafală, de 40 - 50 kilometri/oră şi temporar 60 kilometri/oră pe creste, şi va viscoli zăpada în zonele montane înalte.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Avertizarea este valabilă până duminică noaptea la ora 1.00.

De asemenea, ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben, tot de ninsori şi viscol, pentru judeţele Suceava şi Neamţ şi pentru zona de munte a judeţelor Bacău şi Vrance, valabilă până duminică noaptea la ora 1.30

În aceste zone va ninge moderat, iar vântul va avea intesificări de până la 40 - 50 kilometri/oră, vizibilitatea scăzând temporar sub 100 - 200 de metri, mai ales în zonele montane înalte.

Totodată, este în vigoare şi o avertizare nowcasting de vânt, pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, sudul judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău şi local în judeţele Ialomiţa şi Ilfov, unde vântul va avea intensificări ce vor depăşi, la rafală, 55 de kilometri/oră.

În cursul zilei de duminică, ANM a mai emis o avertizare cod galben de ninsori şi viscol pentru judeţele Neamţ şi Suceava, care a fost valabilă până la ora 19.30.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o avertizare de vreme rea valabilă până lână luni, la ora 9.00, interval în care sunt prognozate intensificări ale vântului, ploi şi ninsori în zonele montane.

Astfel, va ninge în Carpaţii Orientali şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în cursul serii şi al nopţii de duminică spre luni vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, în special în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăşi 50 de kilometri la oră.

Conform sursei citate, în celelalte zone ale ţării va ploua, iar în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei vor fi precipitaţii mixte.

Tot până luni dimineaţă, la ora 9.00, şase judeţe - Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi - sunt sub avertizare cod galben de inundaţii, emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.