Un număr de 42 de persoane au fost evacuate din blocurile situate pe strada 23 August din oraşul prahovean Slănic, decizia fiind luată în condiţiile în care, joi dimineaţă, strada s-a surpat, o parte din asfalt deplasându-se la doi metri adâncime. Mai multe măsuri, între care interzicerea traficului auto şi pietonal în zonă, au fost luate în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a declarat, joi seară, pentru News.ro că 42 de persoane au fost evacuate din blocurile amplasate în apropierea zonei în care strada s-a prăbuşit. Cu excepţia unei familii, celelalte persoane au mers la rude.

Prefectul a precizat că există un protocol între administraţia locală şi pensiuni din oraş, în baza căruia pensiunile îi pot caza pe cei aflaţi în dificultate în urma unor fenomene precum cel petrecut joi.

În ceea ce priveşte cauzele prăbuşirii străzii, Emil Drăgănescu a afirmat că autorităţile aşteaptă concluziile specialiştilor chemaţi în zonă.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după evaluarea preliminară efectuată de experţii cooptaţi în gestionarea acestei situaţii de urgenţă, au fost adoptate următoarele măsuri preventive: extinderea perimetrului de siguranţă, prin evacuarea unei scări de bloc a unui imobil din vecinătate, a postului de Poliţie şi a unui operator economic; interzicerea completă a traficului, atât rutier, cât şi pietonal în zona perimetrului de siguranţă; efectuarea zilnică de măsurători de specialitate pentru a se determina dacă terenul continuă să se deplaseze; iniţierea demersurilor necesare pentru efectuarea expertizei de specialitate care are ca scop stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului; monitorizarea permanentă a situaţiei.

”Facem precizarea ca la nivelul autorităţii publice locale au fost identificate spaţii pentru cazarea persoanelor din imobilele evacuate, urmând ca în situaţia în care acestea vor solicita sprijin, să fie direcţionate spre aceste locaţii. De asemenea, evenimentul este atent monitorizat la nivel central, iar echipaje operative ale IGSU, Poliţiei Române şi ale Jandarmeriei Române sunt prezente la faţa locului pentru gestionarea optimă a situaţiei”, a arătat DSU.

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, asfaltul pornind la vale pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Prăbuşirea carosabilului a antrenat şi deplasarea pavelelor de pe trotuar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.