Mai multe curţi şi case din sudul litoralului au fost inundate în urma ploilor foarte puternice care au căzut vineri dimineaţă, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a scoate apa. Zona s-a aflat timp de aproape patru ore sub cod roşu de ploi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
UPDATE - Reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa au anunţat că în urma ploilor de vineri dimineaţa s-au înregistrat 117 reclamaţii la dispeceratul societăţii. 
Cele mai multe - 70 au venit din municipiul Constanţa, din zonele Delfinariu – Piaţa Chiliei, zona Dacia,  Şoseaua Mangaliei, bulevardul Aurel Vlaicu, Km 4-5, cartier Poarta 6 şi zona Constanţa Sud. De asemenea, 47 de reclamaţii s-au înregistrat din localităţile Cumpăna, Agigea, Costineşti, Tuzla, Neptun, Venus şi Eforie Nord. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
”În prezent, la nivelul municipiului Constanţa, sunt constituite 17 echipe de intervenţie, iar la nivelul judeţului alte 31, care acţionează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societăţii, dar şi pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundaţii”, au afirmat reprezentanţii RAJA.
ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat că pompierii au primit mai multe sesizări în urma ploilor torenţiale de vineri dimineaţa.
Astfel, ei au intervenit la un subsol inundat în urma refulării canalizării suprasolicitate în Costineşti, dar şi la o casă şi o curte inundate tot în Costineşti.
De asemenea, pompierii au fost solicitaţi să intervină şi la două case inundate, aflate pe aceeaşi stradă din localitatea Moşneni. Totodată, o casă a fost inundată în localitatea 2 Mai, în urma refulării canalizării suprasolicitate. 
De asemenea, pompierii mai intervin la o curte inundată în Venus şi la un garaj inundat în Eforie Sud. 
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip nowcasting Cod roşu pentru  judeţul Constanţa, fiind vizate localităţile Eforie, Techirghiol, Tuzla, Negru Vodă, Topraisar, 23 August, Limanu, Albeşti, Amzacea, Pecineaga, Costineşti, Comana, Mangalia.
”Vor fi averse, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 30...35 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantităţi de 50...60 l/mp”, au transmis meteorologii.
Avertizarea a fost transmisă la ora 5.25 şi este valabilă până la ora 9. 00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.