Intervenţie a Salvamont Gorj cu un detector bazat de inteligenţa artificială, care reperează sub apă, pentru găsirea unei femei înecate într-unul dintre barajele de pe râul Olt - FOTO, VIDEO
Intervenţie a Salvamont Gorj cu un detector bazat de inteligenţa artificială, care reperează sub apă, pentru găsirea unei femei înecate într-unul dintre barajele de pe râul Olt - FOTO, VIDEO
Salvamontiştii din Gorj intervin, joi, cu un aparat de detectare în mediul subacvatic, bazat pe inteligenţa artificială, pentru recuperarea trupului unei femei despre care există informaţii că s-a înecat într-unul dintre barajele de pe râul Olt, în judeţul Vâlcea. Intervenţia salvatorilor are loc după ce pompierii din Vâlcea au căutat, fără succes, cadavrul.
”Salvatorii acvatici din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj intervin, la solicitarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, pentru căutarea trupului unei femei înecate într-unul dintre barajele de pe Râul Olt. Salvamontiştii folosesc cel mai performant echipament de acest gen din lume, în ţară existând doar două astfel de echipamente, ambele la structuri Salvamont”, informează, joi, Salvamont România.
Astfel, a fost constituită o echipă formată din doi salvamontişti, doi pompieri militari şi o barcă, precum şi echipament specific de căutare în mediu acvatic.
Femeia a dispărut în zona barajului Gura Lotrului, fiind căutată fără succes miercuri seară şi joi.
Salvamont anunţă că, pe lângă cele două echipamente achiziţionate de serviciile Salvamont din Gorj şi Harghita, folosite pentru căutări subacvatice, salvamontiştii vor primi o nouă serie de sonare digitale bazate pe inteligenţa artificială. Aparatele sunt folosite pentru detectarea persoanelor aflate sub apă, sunt cele mai performante la nivel mondial şi vor intra, în perioada următoare, în dotarea structurilor Salvamont.
”Astfel, din acest an, la nivel naţional vor exista cinci centre de căutare acvatică şi subacvatică”, precizează sursa citată.
Salvatorii nu îşi vor limita activitatea la căutarea victimelor doar în apele de munte, ci vor răspunde solicitărilor primite de pe întreg teritoriul ţării.
În cursul anului trecut, în primele 6 luni de la achiziţia echipamentului de căutare subacvatică, salvamontiştii au reuşit să localizeze trupurile a trei persoane înecate, după ce acestea au fost căutate fără rezultat cu scafandri.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.