Incendiul izbucnit în ziua de 26 iulie la un depozit de deşeuri mase plastice situat pe platforma Oltchim din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost lichidat, anunţă, sâmbătă, oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea. Echipajele ISU, care au supravegheat în ultimele opt zile zona, se retrag. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Incendiul de deşeuri de pe platforma Oltchim, declanşat la o staţie de sortare a deşeurilor reciclabile, a fost lichidat astăzi, 03.08.2024, ora 12.00. Forţele de intervenţie ale pompierilor militari, prezente la locul evenimentului, încetează misiunea de  supraveghere”, transmite ISU Vâlcea.
Reprezentanţi ai instituţiei au declarat, pentru News.ro, că nu a fost stabilită, deocamdată, cauza izbucnirii focului. 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Deşeurile de pe platforma Oltchim s-au aprins în ziua de 26 iulie, focul extinzându-se pe sute de metri pătraţi, la un maldăr de deşeuri cu o grosime de 20 de metri. Incendiul s-a manifestat cu degajări importante de fum, autorităţile emiţând mesaj RO-Alert. 
În zilele care au urmat, în pofida intervenţiei pompierilor, focare au continuat să ardă mocnit. În tot acest timp, pompierii au acţionat pentru stingerea focarelor, iar zona a fost permanent supravegheată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.