Vegetaţia uscată de pe munte, în Valea Bujorilor din Masivul Bucegi, s-a aprins, în urma unei furtuni cu fulgere şi trăsnete, care s-a abătut asupra zonei de nord a judeţului Prahova, în noaptea de duminică spre luni. Pentru că zona este una abruptă, un elicopter va interveni pentru a arunca apă. În aceste condiţii, salvamontiştii recomandă turiştilor să evite zona dintre Valea Bujorilor, înspre Creasta Morarului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova anunţă că incendiul din Masivul Bucegi se manifestă la vegetaţie uscată - jneapăn şi ienupăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
UPDATE - ”În urma efectuării recunoaşterii din zona releului Coştila, împreună cu echipajul Salvamont, s-a constatat faptul că accesul în zona incendiată nu se poate realiza cu mijloace auto sau pedestru. Incendiul este monitorizat de la baza muntelui, cu binoclul. Suprafaţa incendiată şi direcţia de propagare nu se pot stabili cu exactitate, din cauza reliefului şi a distanţei mari faţă de focar”, informează reprezentanţi ISU Prahova.
 
Aceştia precizează că a fost solicitată o aeronavă de stingere echipată cu Bambi Bucket, din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Fulgerele de azi-noapte au aprins vegetaţia de pe Valea Bujorilor, înspre Creasta Morarului. Fiind zonă de abrupt, intervenţia terestră pentru stingerea incendiului este dificilă, de aceea a fost solicitat un elicopter pentru această operaţiune”, anunţă, duminică, Salvamont Prahova.
 
În aceste condiţii, salvatorii montani transmit că le recomandă turiştilor ”să nu se aventureze pe traseele alpine din zona respectivă, pentru a se putea desfăşura fără incidente operaţiunea aeriană de stingere a incendiului”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.